Vreau altceva! Dar ce?

În ultimele zile atenţia media s-a deplasat de la „freaky showul”, supranumit şi Guvern, la bătălia din PSD. I-am văzut la tv pe mai toţi liderii PSD făcând care mai de care planuri să atragă tineretul în partid. Eu sunt deja atras în partid, am două facultăţi, locuiesc în mediul urban, lucrez la privat, mă potrivesc cu portretul robot al tânărului după care ei toţi lăcrimează. Aşadar să facă bine să mă asculte acum. Măcar şi pentru că le dau cotizaţia de 1 leu pe lună.

În primul rând Geoană are pretenţia să rămână şef la PSD, clamând că de fapt ar fi câştigat alegerile şi a fost furat. Sintetic, imaginea lui poate fi comparată cu cea a echipei de fotbal a României care ar pierde în ultimul minut meciul cu Feroe dintr-un penalti inventat de arbitru. Da, a furat Băsescu vreo 300.000 de voturi, dar Geoană trebuia să câştige la un milion diferenţă. Ar trebui să-i fie ruşine, dar, vorba bunicului meu „ruşinea nu se găseşte de vânzare nicăieri”. Dar nu e singura alegere pierdută, le-am pierdut numărul deja. S-a furat şi acolo. Bine, dar după ce s-a furat pe faţă în 2008, te duci repede şi faci alianţă cu hoţii? Ce minte să ai? Şi după două furturi, te miri ca vine şi al treilea? Nu iei măsuri? Geoană nu mai are ce căuta în politică, nu numai la conducerea PSD. Mă gândesc că ar putea fi de real ajutor la Crucea Roşie.

Un alt lider al PSD care face acum valuri este Adrian Năstase. Care, sper că nu aţi uitat, a pierdut alegerile în faţă aceluiaşi marinar, la diferenţă chiar mai mare, fiind şi la putere, şi având 8% avans după turul I. Şi tot în urma unui joc alba-neagra marca Băsescu – fraudarea alegerilor în primul tur, devenită azi una dintre legendele Olimpului. E adevărat că atunci Geoană se grăbea să facă guvern cu UDMR, ceea ce a dus la pierderea voturilor PRM, de unde şi porecla actuală. Năstase este şi va rămâne un lider recunoscut şi important al PSD, iar experienţa şi inteligenţa lui politică sunt necesare, dar nu din poziţia de preşedinte. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, a doua zi ar fi chemat iar la DNA, iar circ, iar PSD partid corupt, iar PSD face zid în jurul lui Năstase, şi lătracii zeului portocaliului vor inunda televiziunile.

Preşedintele Iliescu are în schimb toate calităţile de lider, dar are dezavantajul vârstei. Din fericire este conştient de acest lucru şi nu va mai candida. Vocea lui va fi mereu puternică în partid, iar funcţiile nu au cum să modifice acest lucru. De alţi lideri nu pot vorbi, deoarece nu şi-au anunţat candidatura. Despre Mitrea cu atât mai puţin, deoarece acest articol se referă la politică, nu la animale dispărute.

Ca membru, ca simpatizant şi votant PSD aş vrea la conducere pe cineva nou, fără dosare, chiar şi inventate, inteligent şi cu un mesaj puternic dar rezervat. Într-un fel mi-a plăcut de Geoană că nu l-a atacat pe marinar pe treburile personale şi poate aşa ar trebui să arate politica. Oricum sunt destui care să facă asta. Preşedintele PSD ar trebui să se ocupe de corupţia la nivel înalt, de mişcările dictatoriale, de prestaţia serviciilor secrete şi aşa mai departe. Dacă acest lider ar putea fi Diaconescu sau Ponta, sau chiar Nica, nu ştiu.

Concluzia clară este că primul om al PSD nu poate fi un învins al lui Băsescu, şi asta trebuie să înţeleagă toţi membrii şi liderii partidului. Chiar dacă marele cârmaci nu va mai candida. Şi nu vă gândiţi că a avut deja 2 mandate ele pot fi „fără număr” ca în manele cu care şi-a promovat campania.

PS: Din statisticile de pe blogul meu, am văzut că am fost citat pe missbimbo.com, la secţiunea de limbă română, cu articolul legat de gripa porcină. Ciudate căile Internetului… Credeţi că ar trebui să mă îngrijorez?

~ de arte pe ianuarie 17, 2010.

2 răspunsuri to “Vreau altceva! Dar ce?”

  1. O idee ar fi ca presedintle partidului sa nu mai fie si candidatul la presedintie. Am inteles ca asa este un SUA. In aceasta situatie nu ar mai fi posibil ca presedintele partidului sa inregistreze un esec.

    • Nu sunt de acord. Politica din SUA e construita altfel. Presedintele partidului ar trebui sa vizeze sau functia de prim ministru sau cea de presedinte. Cred ca mai degraba prima, si sa redam functiei de presedinte numai atributiile de reprezentare nu cele de unsul lui Dumnezeu cum sunt interpretate acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: