Ţara psihopupu

Uitându-mă ieri la Antena3, ca de obicei, credeam că am văzut tot ce era de văzut: pe generalul şef al centrului psihotronic, pe Oreste cel iluminat şi vreo doi astrologi. De la primul am aflat că România era pe locul 4-5 în domeniu, la mare luptă cu Bulgaria, apoi că toţi candidaţii au avut protecţie parapsihologică, deşi el a refuzat toate cererile – era şi deontolog deci. Şi, probabil fiind lucruri complicate, ne-a şi lămurit: „atacul are un scop, iar scopul are o finalitate”. Apoi Oreste ne-a explicat că sunt 7 puncte, iar atacurile sunt mai ales in zona 4 – genitală. Adevărul e că de multe ori pe politicieni îi doare-n… zona aia, de prostime.

Tot acest val de vrăjitorie, clarviziune, astrologie şi alte multe cuvinte care nu există în dicţionar, dar s-au folosit din belşug, au pornit de la Geoană, care pretindea că văzuse nişte oameni cu asemenea preocupări la marea dezbatere. Surpriza mea e că, într-adevăr, s-a descoperit un cetăţean care era mereu lipit de preşedinte, identificat ca şi practician şi scriitor de asemenea lucruri. Deci a avut preşedintele vrăjitor! Eu chiar speram că Geoană a înnebunit, dar oricum îl dau jos băieţii cu prima ocazie. Dar cu băsel ce facem? Deja aveam o mare problemă, acum tocmai s-a lărgit şi în câmpul imaginar-vrăjitoresc.

Când colo, răsturnare de situaţie azi: vrăjitorul preşedintelui a fost al lui Geoană în 2007, tot aşa umbla pe lângă el. Deci toţi sunt cu psihopupu… Deja eram aproape să mă gândesc că nu contează decât cei mai buni atacanţi psihopupu ca să câştigi alegerile. Probabil nu numai atacanţii, dar şi mijlocaşii şi apărătorii psihotronici. Mă întreb dacă şi aici formula cea mai bună e tot 4-4-2.

Dar şi azi au continuat dezbaterile paranormale. Şi am mai aflat ceva, că maxim ce-a putut face vrăjitorul a fost să nu poată zice Geoană replica la întrebarea cu Vântu. Atât? Deci pe prostănac Băsescu nu l-a bătut numai prin furtul cu STS, Ministerele de Interne şi Externe, ci şi cu paranormalul… Dar dacă nu se ducea la Vântu, cu toate energiile, tot câştiga… Sau dacă nu se ducea la întâlnirea cu anormalul Băsescu şi paranormalul Aleodor… Sau măcar dacă recunoscuse vrăjitorul, să-l arate cu degetul să-l facă de cacao pe contracandidat. Deci Geoană e prostănac, nu l-au făcut vrăjitorii aşa, m-am liniştit.

Altfel, am văzut azi tot la Antena3 cum Prigoană senior îi înfiera pe liderii PNL că i-au zis nesimţit şi le face el dosarele de familie. El, care a făcut bani pe gunoiul sectorului 3 al lui Livache, unde s-a şi ales deputat, ne spunea să zicem mersi că n-a pus-o pe nevastă-sa. Bun simţ cu găleata… Avea dreptate Oreste cu durerea în zona… de mijloc.

______________________

PS: Dan Voiculescu a lansat un nou concurs de epigrame, cu folosirea obligatorie a cuvintelor: pixel, violet şi admiratoare. Cum am deja experienţă de o epigramă, nu m-am dat la o parte nici de la a doua. Iat-o:

Preşedintele

Udrea-i singura admiratoare,
Partidul, marea flacără violet,
Un mag cu vrăji aburitoare
Iar Boc e micul pixel din buget.

~ de arte pe ianuarie 19, 2010.

2 răspunsuri to “Ţara psihopupu”

  1. Situatia de fata imi aduce aminte de cea acum o luna si un pic, cand toata suflarea tarii comenta un filmulet (si nici macar nu era porno), in timp ce Basescu castiga alegerile.
    Si in timp ce ii privesc pe toti astia dandu-si cu parerea, iar neuronii mei se sinucid unul cate unul, stau si ma gandesc ce anume se petrece acum prin tara si noi nu vedem, atacati fiind energetic.
    Cand termina astia de jucat cu psihopupu prin nisip, ma anunti si pe mine, te rog?:)

  2. Este dureros ca toata tara vorbeste doar de paranormali si flacari violet. Si eu scriu pe blog tot de vrajitorii si atacuri paranormale.
    Am uitat de punctul de pensie, am uitat de viitorii someri.
    Asta e circul.Unde este painea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: