Love day

Ieri a fost ziua îndrăgostiţilor. Foarte frumos. Am văzut şi la teveu cum petreceau tinerii iubitori, cum papau ei romatice prăjituri în formă de inimioară. Şi pe stradă erau tot felul de oameni cu floricele în mână, sau dudui – depinde dacă erau înainte de întâlnire. O atmosferă foarte romantică.

Hai acu serios. Ce e prostia asta? Am importat mai ales lucrurile rele din aşa numitul vest civilizat. Printre care, tot felul de sărbători care trebuie să ne exalteze sufletul şi să ne facă să consumăm. Coca Cola a făcut din Moş Crăciun cel mai mare agent de vânzări. Nici măcar nu e corect din punct de vedere religios, deoarece cea mai mare sărbătoare creştină e Paştele, când Fiul s-a jertfit pentru oameni. E important şi momentul naşterii, al cuvântului întrupat, dar nu cel de prim rang. Dar sărbătoarea cu zăpadă aflată aproape de sfârşitul anului e mai „marketing-wise”, se ştie.

După Moş Crăciun şi Sf. Valentin a devenit un simbol consumist. E adevărat mai mic, că propovăduirea bunătăţii generale e pe primul loc, iar a celei romantice pe locul doi. Amândouă însă sunt cu cheltuială. N-avem motive să cheltuim? Nici o problemă, acum avem imboldul unei „zile speciale”. Şi cu atâtea zile speciale ne mai întrebăm de ce atâta consum, de ce atâta credit şi de ce criza economică.

~ de arte pe februarie 15, 2010.

4 răspunsuri to “Love day”

  1. Am fost ieri prin zona Unirii cu o prietena si peste tot prin metrou am vazut baieti cu cate o floare si/sau punguta in mana, fiind probabil inainte de intalnire.
    Cel mai tare mi s-a parut insa un tip care avea ditai punga de McDonald’s, ca meniurile sunt la oferta… Asta baiat fain, gandeste practic!:))

  2. el si ea pe-o teresa. el: ce romantic e, sa-mi bag p&$L@

  3. cam scurt postul de ieri…

  4. La Paris, „orasul iubirii”, pe 14 februarie s-a sarbatorit anul nou chinezesc :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: