Oameni şi voturi (2)

Am vorbit ieri despre partidul junior al lui Băsescu, ce va fi format din interdependenţii lui Oprea. Dar nu m-am referit deloc la precedenta acţiune de tip „zboară, puiule, zboară”. Nu cred că cei care vă uitaţi măcar o dată pe săptămână la ştiri aţi uitat de cele două grupuri desprinse din PNL, unul condus de Stolojan şi unul de Flutur, care au protestat împotriva dictaturii impuse de Tăriceanu în partid. Pe urmă am aflat că nu dictatura îi deranja, că au parte acum din belşug, ci faptul că li se interzisese să pune în trei litere cârmaciul. Ori ei se conduceau după principiul „respirăm, deci pupăm”.

Dacă intrăm un pic în meandrele concretului din acel moment, ne amintim cum se formaseră cele două grupuri de protestari, care apoi s-au unit şi au format Partidul Liberal Democrat. Iniţial, în demersul lor pupincurist, dar nu foarte evident, i-au păcălit pe unii cetăţeni, e adevărat probabil predispuşi la asemenea gen de operaţiuni. De aceea PLD a obţinut undeva spre 7% la singurele alegeri la care a participat, cele europarlamentare.

Curând însă marinarul să pună bazele unui mare partid prezidenţial prin fuziunea celor două partide. Singura problemă, că o dată devoalat scopul adevărat al PLD pentru toată lumea, noul partid PDL a obţinut cât obţinuse vechiul PD, fără apendicele PLD. Cu alte cuvinte cei care crezuseră ca PLD e o alternativă… la orice, şi-au dat seama că nu e aşa. Deci Băsescu a rămas cu aplaudacii lui, iar cei care erau împotrivă s-au împărţit între PSD şi PNL. Şi un pic pe la alte partide.

Dacă ne gândim la situaţia actuală, un nou partid de stânga condus de mafiotul Oprea – dacă e să credem spusele Băsescului din 2004 – şi format din trădători, va avea soarta PLD. Chiar dacă PDL „de dreapta” nu va fuziona cu codiţa sa „de stânga”, pentru oameni e clar acum pe cine slujeşte această oaste de mercenari. Iar dacă e să ia nişte procente vor lua tot din susţinătorii băsescului, sau dintre cei momiţi cu saltele şi găleţi.

În momentul de faţă cele trei partide mari din România au poziţii bine definite. PDL e cu Băsescu, orice ce ar însemna asta, chiar şi scris cu oi pe dealuri, marca Flutur. Ceilalţi sunt clar împotrivă, unii adepţi ai liberalismului alţii ai social democraţiei – mă rog, ce înţelege fiecare din treaba asta. Şi orice va schimba culoarea pe parcurs nu are cum să modifice opţiunile. Nu îmi imaginez că cineva care nu-l suportă pe Băsescu va vota cu partidul lui numai că îl place pe Diaconescu. Mâine, dacă Geoană cel cu 5 milioane de voturi trece la PDL, din cele 5 milioane de voturi rămâne doar unul, „Mihaela, dragostea mea”.

Publicitate

~ de arte pe martie 2, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: