O ţară minunată

Avem o ţară minunată. Trebuie să fiţi de acord cu mine. Un preşedinte câştigă alegerile din cauză că este plin de anticomunism, antimogulism şi antimineriade, o ministereasă cu buget de 4 miliarde de euro, pentru că e gagica primului, ceilalţi miniştri ori au furat voturi ori bani pentru voturi şi iată răsplata.

Cel mai recent exemplu de amuzament la nivel înalt este primul ministru care a povestit la aceeaşi televiziune care o căuta pe Elodia, cum a picat la facultate şi apoi s-a pregătit un an şi s-au schimbat materiile. El era prea ocupat cu munca la C.A.P., în special s-a văzut preferinţa lui pentru coasă, aşa că a ratat schimbarea materiei aşa ca a schimbat facultatea. Înteleg că nu existau atâtea mijloace de informare, dar se presupune că omul se dăduse totuşi jos din copac în acele vremuri. Şi totuşi era cel mai important lucru sa intre la facultate. Dar se ştie, Boc e o capacitate…

Apoi oamenii s-au inflamat la hotărârea micului consiliu secuiesc să adopte limba maghiară, ca şi cum contează la ceva. Noroc cu Marko Bella care în cuvinte meşteşiugite a zis că ăia 200 de inşi sunt practic un nimeni colectiv, deci n-ar trebui să conteze pentru nimeni. Apoi ce m-a amuzat tare este inflamarea EVZ care a descoperit „planul secret al lui Dinu Patriciu”. Marele plan ar fi să facă mini-magazine pe roţi în marile oraşe. Vezi tu, carevasăzică mogulul invadează viaţa de zi cu zi a cetăţeanului. Iar micii buticari vor da faliment. N-am înţeles însă de ce oamenii n-ar vrea să dea mai puţin pe aceleaşi lucruri.

Şi oamenii se mai pot amuza la multe, fie că se uită la televizor, fie dacă ascultă radio sau citesc presa. E adevărat că mai bine ar face să se uite la filme sau să meargă la teatru, dar, na, fiecare cu preferinţele lui. Să nu uităm că mulţi au ales anticomunismul în loc de serviciu. Acum însă să nu se plângă de pensiile mici, de salariile tăiate de la stat, de concedierile de peste tot. Să nu se inflameze nici la contractele Udrei, Berceanului sau Videanului. Acuma daca vreţi anticomunism, drogaţi-vă cu el… bani de altceva oricum n-au.

Publicitate

~ de arte pe martie 15, 2010.

3 răspunsuri to “O ţară minunată”

 1. Intrebare: Anticomunismul este planta etnobotanica?

 2. Nu stiu daca ai citit blogul domnului Nastase.
  Vineri este ziua portilor deschise la departamentele PSD.
  Mi-ar placea sa va intalnesc.
  O zi buna!

 3. Ce stii tu? Eu am aflat de la metrou (aceasta Tele Enciclopedia a corporatistilor si nu numai) ca suntem la fel de smecheri ca nemtii… Noi vom avea site guvernamental de 500 mil euro, ei au un pod tot asa…
  @Theodora: Nu stiu, insa nu sunt multe sanse sa pot ajunge… Ar fi fost frumos…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: