A fost bine

Acum câteva luni, după ce mă mai calmasem după furăciunea de la alegeri, prinsesem un rar moment de luciditate. Şi mă gândeam că poate e mai bine că a câştigat… mă rog hai să zicem că a pierdut statul de drept. Nu că înainte ar fi fost foarte drept, dar acum concurează cu prinţul de la Notre Dame… sau era cocoşat, nu prinţ? Of, am o memorie de elefant… amnezic.

Mă gândeam atunci că poate în era chipeşului preşedinte reales, pe care o anticipam plină de presiune şi represiune, vom afla cine este cu adevărat bărbat de stat şi cine cobai modificat genetic. Acum îmi dau seama că am avut dreptate şi mă bucur. Şi cu cât va fi presiunea şi mai mare, iar cobaii îşi vor scoate măştile cu „principii”, o să mă bucur şi mai tare.

Se aştepta cineva la Diaconescu, un om apreciat de toţi, deşi era un pic cartonat, să treacă fără ezitare din bărcuţa cu vâsle roşii în şalupa portocalie? Desigur că nu. Dar penibilitatea lui a devenit fără margini: ieri spunea că îl iubeşte pe Geoană şi să fie el şeful PSD, azi conlucra la înlăturarea fostului său iubit politic de la conducerea Senatului şi îl considera obstacolul unic în calea democraţiei marinăreşti.

Colac peste pupăză (Diaconescu fiind pupăza şi Oprea colacul) a devenit preşedintele de onoare al noului partid prezidenţial, acest pedeluţ al politicii. Iar generalul intendent a spus că preşedintele de onoare va avea şi funcţii executive. Sună un pic contradictoriu, dar lasă aşa, acum se încruntă Oprea şi ne spune că este tot pentru interesul naţional. Adevărul e că guvernul trebuie sprijinit în demersul său de a nu face autostrăzi, a nu plăti pensii, a-i nemulţumi pe profesori, de a crea haos în instituţiile statului.

În final trebuie spuse 2-3 cuvinte şi despre generalul traficant de influenţă. Nu am nicio îndoială asupra faptelor pe care le-a săvârşit el, dar mi se pare evident că nu va fi condamnat de nimic. Dacă DNA a dat înregistrările la presă, e clar că în justiţie nu pot face nimic. Caltaboşii vă spun ceva? Iar arestarea e foarte evident un mesaj de la Cotroceni pentru parlamentari: la zdup sau la independenţi.

Măcar să rămâne cineva în picioare în această ambuscadă băsesciană. Numai Antonescu şi Ponta să fie, fiecare cu un om corect în toate secţiile de vot, şi atunci ar exista o şansă pentru viitor. Până atunci saga continuă.

Publicitate

~ de arte pe martie 22, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: