Militarii din tancuri şi avioane

Stimaţi cititori, nu vă îngrijoraţi asupra reducerii pensiilor militare, chiar dacă aveţi sunteţi afectaţi, aveţi rude sau pur şi simplu această măsură vă irită prin prostia fără margini de care dă dovadă. Pentru că nu se va materializa niciodată. Pentru că este neconstituţională, fără a discuta gradul de corectitudinea ei morală.

Pe de altă parte, din partea lui Boc, a cărui dilemă este de ce nu zboară avioanele ca tancurile, te poţi aştepta la orice. Gândul nu e deloc liniştitor, trebuie să recunoaştem. Dar ne amintim imediat cine e bulibaşa… ăsta… adică şeful adevărat al Guvernului. Ori marinarul ştie că iarna nu e ca vara, deci cred ca sensizează subtilele diferenţe între tancuri, avioane şi vapoare.

Încerc însă să trec prin norul de nisip din capul premierului şi să analizez serios problema pensiilor speciale ale militarilor. Nu cred că e neapărat ca militarii să aibă o pensie specială, ci ar putea fi integraţi foarte bine sistemului general. Soldele lor să fie majorate cu contribuţiile la asigurările sociale şi să fie ca toţi ceilalţi. Iar cum meseria lor e una periculoasă şi plină de privaţiuni să aibe venituri mari şi deci pensii mari. Nimic nu îi împiedică să rezolve astfel lucrurile.

Dar dacă treci la acest sistem, nu poţi spune că militarilor le scade pensia pentru că nu au contribuit. Până la urmă însă discutăm degeaba pentru ca statul le-ar da mai mulţi bani pe hârtie militarilor ca să le ia o parte înapoi. E o măsură pe hârtie şi nimic mai mult. Până la urmă nu acesta este scopul acestei discuţii.

În realitate Boc a devenit extrem de nesuferit pentru oameni, incapacitatea lui de a rezolva orice fiind legendară. Va fi cu siguranţă decartat până la sfârşitul anului şi, dacă tot astfel stau lucrurile, să facă şi Băsel câteva puncte între timp, iar apoi să îl dea jos şi să spele de urmele lui murdare. Şi să speră ca din nou oamenii vor înghiţi din nou manipularea ieftină şi vor uita că l-a pus pe Boc a patra oară prim-ministru. O mizerie.

~ de arte pe aprilie 22, 2010.

Un răspuns to “Militarii din tancuri şi avioane”

  1. Memoria colectiva este, in general, scurta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: