Guvernul neconstituţional

Oare până când va mai da marele guru în Constituţie Boc legi şi ordonanţe neconstituţionale? Ar trebui să fie ca la fotbal, cartonaş galben la prima, la a doua, schimbăm primul ministru. Sau ca la punctele de penalitate de la circulaţie. Să-i dea amenzi şi puncte, şi dacă o mai comite să-l suspende de la conducerea Guvernului.

În contextul micşorării pensiilor, a salariilor profesorilor şi a situaţiei generale care numai bună nu este, Boc se preocupă de reformarea statului, de maşina electrică, mai nou de legea lustraţiei. Şi bineînţeles de ANI, care trebuie apărată din toate puterile, ca şi ea i-a apărat pe demnitari.

Ia stai, dar ANI trebuia să-i demaşte, nu să-i apere. Şi a demascat. Multe a demascat. Mie cel mai mult mi-au plăcut conturile din Elveţia ale unor miniştri. Nu ştim exact ale cui, dar acum ni s-a luat un văl de pe ochi. Noi credeam că aştia ţin toţi banii pe numele lor, aici la bănci româneşti. Dar nu, ca să vezi, ei au dus banii afară. Nu pot sa cred. Voi bănuiaţi că politicienii ar face aşa ceva? Credeaţi că sunt curaţi şi spălaţi. Bun, mai fură un pic, dar totul transparent, nu? Iar Videanu, n-are nici un milion de euro, se ştie.

Apoi reformarea constituţiei. Alt subiect foarte important. Nu mai intru în toate detaliile care vor da preşedintelui puteri aproape divine. Numai că nu va fi uns de Patriarh, în rest… Mie mi-a plăcut mult prevederea cu aprobarea legilor de 2 ori, fiind o singura Cameră. Dar dacă se schimbă un pic forma la a doua adoptare? Se mai votează o dată peste 30 de zile? Până coincid formele exact? Mai bine până e unanimitate. Dacă tot e să facem o treabă.

Una peste alta m-am săturat de Boc, să-l dea jos odată tăticul lui, s-o pună pe Udrea, că nu mai am răbdare. Şi s-o trimită pe ea singură la UE când e de stabilit ceva, sunt sigur că ea îi poate convinge prin… pronunţia ei… pe cei de acolo să facă lucruri pentru România. Sigur va rezolva mai mult decât Băse cu faţa lui de Adonis.

~ de arte pe aprilie 29, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: