În loc de mici şi bere

Am fost bucuros să văd că noua conducere a PSD a decis să renunţe la manfestările de prost gust cu mici şi bere cu ocazia zilei de 1 Mai. Era chiar penibil ca „oamenii muncii” să aştepte micul şi berea de la PSD, ca un fel de răsplată a muncii lor. Doar nu eram la cincinal. Aşadar s-a trecut la manifestaţiile împotriva guvernului, care prin inactivitate şi prostie pune în pericol locurile de muncă.

Văzând aşadar ca 1 Mai avea să fie folosit într-un mod corect şi justificat, abia aşteptam ziua cu pricina să merg la manifestaţie. Am luat legătura cu celula de bază a partidului şi mi s-a spus să merg la 11 în Piaţa Victoriei. Apoi însă, chiar înainte de ziua cea mare, m-au sunat că să vin la 10 la sediu, pentru organizare. Mai vreau sa vin cu cineva? Da. Perfect, se vor da tricou şi 30 de lei de persoană… Bine, pa!

Îmi dă 30 de lei să particip??? Cum aşa ceva? Păi eu cred în valorile de stânga, sunt simpatizant al partidului, sunt un contestatar al guvernului Ouă-în-Cap şi al barcagiului şi aştia dau bani sa vin la manifestaţie? Ei bine, mă duc şi nu iau banii, ce naiba? Cum „ce naiba”? Să fiu într-o gloată plătită să manifeste? Niciodată. Să-şi ia ei valorile astea „social-democrate” şi să facă ce-or vrea cu ele.

Of, şi eu atât de naiv, normal că se dau bani. Cine ar veni aiurea în Piaţa Victoriei? Cum altfel ar fi strâns noul partid „Uniunea Nimenilor fugiţi de pe ici pe colo” 6.000 la marea lansare? Cu bani, duuuuh!!! Până la urmă la PSD au fost 7.000 oameni X 30 lei = 210.000 lei. Pare chiar ieftin, dacă-l pui la cost de propagandă… Eu însă chiar speram să nu mai mintă şi Ponta cu noua viziune şi schimbarea noilor metode.

Chiar nu se pot desprinde de vechile mentalităţi? Nu se pot gândi decât ce se întâmplă azi? Nu mai dai bani. Prima dată o să fie doar 10% care au venit din convingere. Aştia sunt însă adevăraţii militanţi ai partidului, data viitoare vor fi dublu, apoi şi mai mulţi. Despovăraţi de acest mercantilism penibil, oamenii, dar mai ales tinerii, vor putea să se exprime şi să militeze pentru ceea ce cred.

Care ar fi fost motivul pentru care lumea să nu se fi strâns? Oare nu sunt probleme grave în societate, nu sunt atâţia şomeri, atâtea afaceri pe butuci, nu sunt salariile micşorate, pensiile batjocorite? Desigur că sunt. Atunci înseamnă că lipsa de mobilizare este de fapt problema de credibilitate a PSD. Şi nu se rezolva cu bani, stimabililor! Luaţi o găleată de consultanţă de la liderii manifestanţilor de la Atena.

~ de arte pe mai 3, 2010.

2 răspunsuri to “În loc de mici şi bere”

  1. […] va salut pe toti si va doresc toate cele bune .Multumesc celor care-si fac timp si mai intra pe pagina mea […]

  2. Uiti ca manifestatii PSD au fost in toata tara…
    Si de faptul ca romanii (in general) duc lipsa de mandrie nationala… altfel in mod sigur n-ar accepta nimic din ceea ce se intampla contra interesului national… adica aproape tot…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: