Trăim bine?

Am protestat în ultimele săptămâni împotriva măsurilor aberante luate de guvernul Băsescu. Am considerat că nu poți să iei de la pensionari în loc să limitezi furtul banilor publici – de exemplu jucăria lui Udrea cu casele specialiștilor la țară. Blamam guvernul că lua de la peste 5 milioane de pensionari, dintre care peste 80% cu pensii mici, sub 1000 lei, ca și cum ei ar fi vinovați pentru tot ce se întâmplă acum. Am scris și în cotidianul online Wall-Street despre asta.

Dar poate că lucrurile nu stau așa deloc. În mod normal am putea crede că aceste milioane de pensionari și bugetari duși sub pragul de sărăcie ar protesta, în număr de sute de mii în piața Victoriei. Că sunt atât de disperați încât vor arunca cu cocteiluri Molotov și vor sparge cordoanele de jandarmi, un pic apatici după tăierea de 25%. Am văzut ce s-a întâmplat în Grecia, unde tăierile au fost mai mici, din pensii și salarii mult mai mari.

Ieri, duminică, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru proiectul de lege, care amputează veniturile pensionarilor, ale bugetarilor, dar indirect și pe cei din privat care își vor vedea diminuate vânzările cu 3-5% până la finalul anului. În aceste condiții să vedem ce vor face toate aceste persoane, evident nedreptățite. Abia aștept să văd cum vor fi pedepsiți acești guvernanți mincinoși, pentru care până acum o lună ieșeam din criză, iar salariile și pensiile nu erau afectate.

Băsescu, fostul elev care fugea de profesori să nu-i dea 4, după cum el însuși declara, a câștigat alegerile lăudându-se că în timpul mandatului lui au crescut pensiile și salariile. Acum și-a dat seama că a fost o mare greșeală, că nu s-au înscris în productivitate și trebuie tăiate. Convenabil, moment nu? Dacă îți dădea seama în octombrie 2009 ce era? Acum să vedem ce se va întâmpla în fața celor mai penibile minciuni spuse vreodată de un guvern pretins măcar democratic.

Mâine s-a anunțat o mare zi de grevă, dar se pare ca nu vor participa de fapt prea mulți oameni. Cele mai draguțe au fost declarațiile conform cărora cei din companiile de stat nu fac greva, că lor nu le taie. Chiar vreau să aflu dacă și milioanele de oameni afectați vor fi apatici. Dacă de fapt e bine cu toate tăierile astea. Poate ei toți trăiau bine. Sau le e rușine ce-au votat în decembrie și înțeleg că prostia lor merită toate aceste tăieri.

~ de arte pe mai 31, 2010.

4 răspunsuri to “Trăim bine?”

  1. „Ascultatorii radio Erevan ne intreaba: Este adevarat ca tovarasul Ivan Ivanovici a castigat la loterie un automobil? Raspundem: Este adevarat, doar ca nu era vorba de o masina, ci o bicicleta, si nu a castigat-o, ci i s-a furat….”

    Asa si cu „greva” de maine…
    Cine a votat in decembrie a votat pentru ca „ce, daca veneau aialalti era mai bine? Nu, era la fel sau chiar mai rau”.
    Doua variante: le e frica sa nu fie dati afara daca protesteaza (asta ar fi motivul logic), sau, pur si simplu resemnarea ca ies degeaba in strada, pentru ca „lor” oricum nu le e frica…

  2. […] mei din blogosfera sa sustina acesta idee:  Adrian, Alex Mazilu, Alexandru Marin, Ana Usca, Arte, Atitudini, Augustin Radescu, Basarica, Basescul, BIBLIOTECARUL, Black Angel, Brad Dan, Caius, […]

  3. […] Toţi scriu că nu-şi pot închipui că vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile şi cimit… […]

  4. Good post. I will defiantely be back to rea more articles.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: