Gelu Macamete

Fără introducere, vă istorisesc o relatare a unui prieten, care a vrut doar să primească banii înapoi pe niște baterii stricate, cumpărate de la un cunoscut hipermarket. Îl voi numi pe prietenul meu A, pentru ușurință.

A s-a dus la raionul unde cumpărase bateriile și a cerut schimbarea lor. Responsabilul de acolo, pe care îl căutase prin tot magazinul, i-a spus că nu la el, ci la service, în spate, să întrebe de Gelu Macamete. Zi că te-a trimis Burachu, a adăugat el cu emfază.

În service, l-a întâmpinat un gras cam transpirat cu o privire ușor malefică. Era chiar el, Gelu Macamete. Aflând că m-a trimis Burachu, și-a frecat mâinile cu bucurie, adaugând: vrem „decât” să-i satisfacem pe clienți. A i-a explicat problema, pregătind bateriile să le arate lui Macamete. În continuare încerc să redau cât mai fidel dialogul celor doi:
GM: Nu, nu, înainte de orice constatare, trebuie să facem dosarul.
A: Ce dosar? O cerere bănuiesc, nu?
GM: O cerere, dar la care trebuie să adăugați niște documente personale, nu e mare lucru.
A: Sigur… am buletinul la mine, puteti face o copie aici, nu?
GM: Nu, dosarul îl faceți dvs, aveți neapărat nevoie de un dosar de carton cu șină, pe care vă scrieți numele, produsul și o scurtă descriere a problemei cu care v-ați confruntat. Puneți apoi actele de identitate ai membrilor familiei, până la gradul patru, indiferent dacă sunt directe sau prin alianță.
A: DE CE?
GM: Cum de ce? Păi ca să ne asigurăm că sunteți un om serios și faceți această sesizare la mișto. Ori un om serios are o familie serioasă. Apoi documente bancare, un extras de cont si adeverinta de la toate bancile acreditate de BNR că nu aveți restanțe la credite.
A: TOATE BĂNCILE? Dar mi-ar lua luni de zile… nu pot să cred…
GM: Noi nu putem plăti decât prin cont, ori dacă aveți restanțe la credite, banii ar trebui să se ducă la acea bancă, nu să fie la dispoziție dvs. Din același motiv avem nevoie de un cazier judiciar și unul fiscal, precum și de un timbru judiciar și unul fiscal de 1 leu – ca să vă înregistrăm cererea.
A: Pentru 2 baterii…?
GM: Noi avem o procedură, nu putem să ne abatem, la fel pentru o plasmă de 10.000 lei, la fel pentru 2 baterii. Așa, unde eram? Așa, da. Să puneți și o copie după pașaport și adeverință că nu ați comis nicio infracțiune sau contravenție în spațiul Schengen. De asemena vă trebuie o viză valabilă pentru S.U.A.
A: viză pentru America?
GM: Dacă ei nu au încredere să vă dea viză, noi cum am putea avea încredere să vă dăm banii înapoi? Și să puneți în dosar și câte o caracterizare a vecinilor de palier de la bloc precum și a colegilor de la locul de muncă. Actual, dar și la celelalte unde ați lucrat.
A: Toate astea pentru 2 baterii?????
GM: Nu am terminat, acestea sunt cele mai importante. Restul sunt scrise aici pe perete.
La vedere peretelui de 20 mp scris cu litere mici, cu 113 documente de pus la dosar, prietenul A a leșinat!

Ce se mai poate comenta după o astfel de experiență? FERIȚI-VĂ DE GELU MACAMETE!

~ de arte pe octombrie 17, 2010.

9 răspunsuri to “Gelu Macamete”

 1. :))

 2. Incredibil asa ceva, dar este adevarat! Si matusa mea a patit acelasi lucru la kaufleandul din dr. taberei. Se pare ca este un gras libidinos si imputit care se crede ca le stie pe toate. Matusa mea a vrut sa schimbe o cutie de aracet. Dupa ce i s-au prezentat documentele (parca era o lista de 30 de documente) matusa mea l-a chemat pe managerul de magazin care dupa ce i-a schimbat produsul, PE LOC, i-a confirmat ca dl. Macamete e nebun cu acte si ca e tinut acolo pt a da bine la media ca sunt angajati cu dizabilitati. Va sfatuiesc sa va feriti a schimba produse la Dl. Macamete.

  • Eu nu am vrut să dau identitatea adevărată a magazinului unde lucrează Gelu Macamete, dar dacă cititorul nostru a dorit, nu pot să-l cenzurez. De altfel trebuie să vă spun ca am primit un mesaj privat cum că magazinul a încercat să-l concedieze pe Macamete, dar acesta a câștigat înapoi locul de muncă în instanță, tocmai din motivul indicat de Marian.
   Nu știu ce facem cu toți nebunii ăștia, sunt peste tot!!!

  • Voi amandoi vorbiti serios ???
   Credeam sincer ca e un mic pamflet asupra service-urilor in general (sa ne fereasca Dumnezeu de ele, acum si pururea…..), care de regula sunt pline de dobitoci 😀

   • Ca tot mi-am adus aminte… cred ca Macamete Gelu are un var la administratia sectorului 1:)) Macamete finantistul e insa om cu scaun la cap, baiat de treaba cand vine vorba de taxe;)

 3. Tara asta e plina de imbecili!

 4. Hopa, Macamete s-a infiltrat pe blog. Si s-a semnat cu sidryane, stiu ca nu poate fi ea, ca e plecata la Polul Nord, unde (ghici ce?) n-are NET.

  Sa-ti fie rusine, Gelu Macamete!!

 5. […] Si ninge dimineata Si ninge ziua iara, Si ninge peste gheata Sclipind la ceas de seara. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: