Rele fără alternative

Simt iar nevoia să mai scriu ceva, evenimentele se succed cu repeziciune, și sunt numai vești proaste pentru oameni. Sunt mai mult decât vești, când vezi că guvernarea îți ia medicamentele, căldura și pâinea la final, totul sub deviza „atât poate țara acum”. Sunt deja prea multe imagini cu bătrâni la coadă la o pâine gratis. Dar pentru săli de sport, drumulețe în comune și alte mici jucării sexuale de care se va ocupa Nuți în comunele portocalii sunt bani. Dar ce este mai: tăierea indirectă a pensiilor, măsurile împotriva natalității, modul cum Băsescu dă un pont la bănci să ne crediteze la dobânzi peste 4,8%? Modul cum același mariner (sau era marinal?) dă croșee puterii judecătorești?

Sunt foarte multe probleme, dar ele trebuie tratate separat. Mie însă mi se pare că furtul în direct al Anastasei e cel mai important. De ce? Mai ales prin urmările avute. Care…urmări? Exact, nici una. O crimă în direct nu este nici măcar cercetată, da păi pedepsită. Cine sunt victimele? Aici lista e foarte lungă. Pensionarii cu pensiile micșorate de inflație sunt partea cuantificabilă și concretă. Dar mai importantă este lipsa dreptății în România. Dacă un fals nu este cercetat, dacă Parchetul nu mișcă un deget (nu pe cel din mijloc) dacă președintele este complice la infracțiuni, repet, în văzul întregii lumi, ce speranțe să aibă oamenii obișnuiți? E foarte simplu. Justiția nu e oarbă, e șmecheră… adică s-a înhăitat cu șmecherii.

Este foarte clar că justiția acționează exclusiv în baza rangului demnitarilor și mai ales asupra apropierii, desigur politice, că doar nu de altă natură, a acestora cu președintele. Un exemplu mic. Duduia Riți-Miți-Piți a ajuns la votul Camerei pentru percheziție, există în jurul ei o anchetă de formă. Știm că nu se i se va întâmpla nimic, mă rog, în afară de faptul că nu mai este ministru. În schimb duduia cea mai prezindențială nu a avut parte de nicio anchetă, a primit NUP de la Parchet practic înainte să-l ceară, că baieții erau pregătiți cu toate cele pentru ea. Mai mult, a primit misiunea sacră să refacă infrastructura din țară și în plus, în fiecare an primește câte un minister nou pe care ș-îl atârnă la cingătoare, cum făceau indienii nord-americani cu scalpurile.

Peste toate aceste măscări politice, Băsescu vine furinbund și critică CSM pentru lipsa de justiție, că cică de asta n-o sa intrăm în Șengen. Și asta spune el, care protejează infractori dovediți ca Miss Parlament sau asupra cărora planează suspiciuni de tip Năstase. Altfel, el are dreptate, justiția nu funcționează, altfel Daniel Morar, omul lui de la DNA, nu ar fi oprit abuziv ancheta Flota. Iar dacă justiția nu va funcționa pentru toată lumea n-o să avem bani nici pentru mămici, nici pentru copilași, nici pentru pensionărași. Lasă că avem la investiții, că dacă n-ar fi nici acolo, de unde s-ar mai fura?

Numai că în mod real, investiția este nu este în infrastructura, ci în sistemul bancar. De ce? Pentru că este direct în contul unora, urmând că proiectele să se realizeze ulterior… sau niciodată. Asta e frumos aici, că dacă banii s-au încasat, numai există presiune asupra punerii în practică. Ori dacă simplul fapt că nu mai avem flotă nu declanșează de ani buni niciun semn de întrebare, ce mai conteaza câteva sute de milioane lasați la vatră, scoși din tumultul reformei statului și introduși în diverse buzunare liniștite. Acum înțelegem de fapt ce înseamnă acel „I-am ciuruit” de la alegerile prezidențiale!

Publicitate

~ de arte pe decembrie 15, 2010.

4 răspunsuri to “Rele fără alternative”

  1. Deja, in fiecare zi, prin orice-orice declaratie, suntem luati de prosti, fara nici o jena… si poate ca suntem? (vorbesc in general).

  2. […] sa fiti: Micutu , Adrian , Alex Mazilu , Alexandru ,Analfabetul , Arte ,Acuvio,   Tanar-cititor ,Barosanescu , Blog pierdut ,Marius ,Blues , Brad ,Caius ,Cati-ca-voi , […]

  3. […] , Adrian , Alex Mazilu , Alexandru ,Analfabetul , Arte ,Acuvio,   Tanar-cititor ,Barosanescu , Blog pierdut ,Marius ,Blues , Brad ,Caius ,Cati-ca-voi , […]

  4. I’ve been following your blog since you started. You have made amazing progress. This site is an inspiration for all pursuing a long transition versus the big chop.

    – Rob

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: