Urări de Crăciun

Încep prin a vă face o urare mai specială de Crăciun: „Dacă nu v-ați aruncat până acum de la balconul Parlamentului, ca operatorul TVR, vă urez să n-o faceți nici la anul, și La mulți ani!”. Și legat de asta vă doresc să nu ajungeți nici la gestul învățătoarei care a stat peste 2 luni în greva foamei.

Până la urmă nu ne dorim altceva decât să nu ne calce sistemul în picioare. Să facă ceva pentru noi? Nu mai credem de mult că așa ceva se poate. Între reforma roboțelului Boc și sintagma „ieșirii din sistem” a pensionarilor ajunge să fie o legătură aproape bijectivă. Dar s-au extins și la mame, copii și handicapați.

Iar în timp unii guvernanți ticăloși clamează peste tot că să fie cetățenii, vezi Doamne, solidari, alți monstruleți portocalii afirmă sus și tare că „atâta poate statul acum”. Deci oamenii să fie solidari cu statul, dar statul nu poate fi solidar cu ei, și oricum nu trebuie să aibe grijă de fiecare cetățean, cum zicea monstrulețul șef cu privire incertă.

Adevărul e statul e prea ocupat, din toate celulele lui să se ocupe de vânzări anterioare pentru fata cea mare, de câștigarea alegerilor de cea mică, de arme pentru fratele Mircea și de miliardele pentru dezvoltarea doamnei Udrea. Poate ne vine și nouă rândul, dar poate nu așa repede că multe resurse se duc către doamna Udrea, pentru că are nevoi mai speciale. Vă dați seama ce greu trebuie să îi fie, dacă au fost nevoiți să taie și de la copii autiști.

Măsurile sunt echilibrate: scăpăm de pensionari, nu mai este nevoie de contribuții, nici de așa mulți copii. Mult mai importanți sunt 2-3 kilometri de pe centura unui cătun făcute din pământ, la care Boc vine imediat să inaugureze: „Are 2000!” „De kilometri?” „Nu, de nanometri! Se vede așa frumos la microspcop”.

Am însă bucuria sadică și masochistă să vă aduc aminte cum am ajuns aici: am fugit de comunismul lui Iliescu. Așa că acum avem un comunism de dreapta: niveleaza pensiile nesimțite, salariile nesimțite, alocațiile nesimțite pentru creșterea copiilor și indemnizațiile nesimțite ale șomerilor și handicapaților. Așa că vreți sau nu vreți, trebuie să vă placă neo-Darwinismul!

~ de arte pe decembrie 25, 2010.

2 răspunsuri to “Urări de Crăciun”

  1. Nu inteleg unde este problema. Constitutia arata ca Romania este un stat social, care mai are un pas pina sa fie numita socialista. Atunci cind furi banii de la cei care lucreaza si ii dai la cei care nu lucreaza, pentru concedii de maternitate, alocatii pentru copii, ajutoare de inmormintare si alte ajutoare sociale, ce este de asteptat?? Normal ca banii se imputineaza!

    Pina cind fiecare isi va accepta responsabilitatile proprii, nimic nu va merge in Romania.

  2. Cam tarziu, dar subscriu la ce a scris Cristina. „Statul social” roman e expert in distribuirea saraciei, asigurand ca toti cetatenii sa fie saraci si in general nemultumiti. Statul minimal asigura celor ce muncesc sansa de a trai mai bine. Desigur, asistatii de profesie urla de turbare si se zvarcolesc in chinuri, dar asta e unica lor meserie. Altceva nu stiu sa faca si de fapt nici nu prea vor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: