Început de an, început de deceniu

Vă doresc și îmi doresc ca 2011 să ne aducă tot ce 2010 ne-a luat, ba chiar un pic peste. Dacă ne gândim la toate lucrurile care s-au întâmplat, marea majoritate a românilor au avut de suferit, fie că sunt pensionari cu pensii mai mici, angajați la stat cu salarii mai mici sau toți cei care primesc prestații sociale. Dar și mediul privat: mai mulți șomeri, salarii mai mici, iar pentru patroni vânzări reduse din cauza TVA și pierderi, de cele mai multe ori, chiar sute de mii de firme mici închise.

Așadar 2011 ar avea multe să ne aducă. Dar oare va putea? Pentru că aceiași tăietori fără minte se lăfăie în aceleași scaune dătătoare de senzații plăcute la fund. S-au schimbat niște fețe anul trecut, dar careul de ași rămâne pe poziție: Băsel, cel mai marinel, Udrea cea mai blondă, mini-Boc reformatorul și fotomodela de la Camera Deputaților, pe care romanii ar fi numit-o Furtus Maximus Tupeisticus. Și apropo de romani, am o dorință personală: să-l vad pe Băsel cu lacrimi în ochi, repetând cuvintele lui Caesar: „și tu, Brutus?”.

Acum câteva zile l-am văzut pe Crin la TV care zicea să se comaseze opoziția să răstoarne Puterea. Trecând pentru termenul bizar de comasare, mi s-a accelerat pulsul de la 75 la 76. Să fi înțeles PNL și PSD (sau măcar PNL) că în ciuda interesului lor privat, de a face PDL un dezastru cât mai mare ca să nu mai intre în Parlament în 2012, țara nu mai poate încă un an de dezastru. Chiar nu mai poate. Pentru că până acum cel puțin Ponta mi-a făcut impresia de balet, doar pentru a fi siguri că într-adevăr capitalizează punctele pierdute de pedelei.

Nu ajunge doar ca Ponta și Crin să se trezească, trebuie s-o facă și oamenii, să înțeleagă într-un final că dacă nu reacționăm cu milioanele la ce se întâmplă, degeaba au murit oameni acum 21 de ani. Nu cred că ideea lor de atunci era să înlocuiască comunismul de stânga cu cel de dreapta și Securitatea cu SRI+SIE+STS+DNA și alte instituții care urmăresc, ascultă, manipulează și cenzurează – CNA. Ce ziceți, poate anul asta?

~ de arte pe ianuarie 1, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: