Statul minimal

Mi-e scârbă să mai aud despre reforma statului nostru. Ideea repetată până la disperare este că ne dorim un stat minimal, conform doctrinei de dreapta, deci să-l reformăm pe cel actual care consumă prea mult. În teorie, o idee lăudabilă. Tăierea pensiilor, salariilor bugetarilor și alocațiilor pentru mame și handicapați o fi destul?

Statul are totuși o misiune pentru care cetățenii plătesc impozite. Sunt de acord cu reducerea bugetarilor, cu scăderea prestațiilor sociale, dar hai să reducem și contribuția cetățenilor în acest caz. Sunt de acord cu învățământ privatizat, dar statul trebuie să ofere șansa unor elite să se realizeze. Sunt de acord cu sănătate predominant privată, dar fără ca oamenii să fie în pericol de moarte la orice boală.

Sunt atâtea cazuri concrete de copii supradotați care nu sunt susținuți în niciun fel, dar avem bani pentru săli de sport în cătune. Nu putem trimite o junioară deosebită la Australian Open, dar avem 2 mil. euro pentru a promova frunza pe media prezidențială. Nicio preocupare pentru valori, exact cum zicea Constantin Tănase, acum vreo 70 ani.

De fapt, cum ar putea statul sa cultive valorile? Gândiți-vă cine exact ne conduce. Oameni mediocri – un stat mediocru.

Constantin Tănase – Nu-s parale

~ de arte pe ianuarie 3, 2011.

Un răspuns to “Statul minimal”

  1. Ne conduc cei pe care majoritatea noastra i-a votat.Deci nu o sa aiba nici un interes sa creasca „media”, pentru ca altfel majoritatea o sa voteze peste mediocritate. Un cerc vicios?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: