Reforma statului

De aproximativ 2 ani, de când a pus mâna efectiv pe întreaga putere în România, de când sărăcia se răspândește rapid, Băsescu și copilul său adoptat, Boc, vorbesc numai despre reforma statului.

Efectele acestei reforme minunate au început să apară: pensionarilor militari li se taie pensiile, fără niciun document și în disprețul hotărârilor judecătorești care suspendă deciziile Guvernului. Aici intră în scenă și reforma în comunicare: pensionarii militari din toată țara primesc pensii tăiate cu 50-60%, dar li se spune ca la 80% chiar li s-au mărit.

Perversitatea maximă este că ei nici măcar nu au terminat calculele, dar tăierea s-a făcut, că vezi Doamne acuma intra actul normativ în vigoare. Și mesajul este că se vor termina și atunci vor primi corect. De ce nu au prorogat termenul de aplicare? Nimeni nu știe, poate doar Reforma Statului.

Disprețul față de militare continuă neabătut, prin faptul că acum li se cere lor să aducă dovezi pentru locurile unde au activat, iar dacă anumite registre nu mai există, ghinion, o sa rămână cu pensiile așa. Am văzut un general care spunea că nu i s-au găsit 4 ani – de parcă ar fi putut fi altundeva decât în armată.

Până la urmă se pare că reforma poate fi caracterizată prin sloganul „Triumful minților odihnite”. Și sunt atât de odihnite, încât nici nu mai ies să explice abuzurile – vezi Băsescu, Boc, Oprea, ci trimit tot felul de subalterni pentru asta. În fiecare emisiune pe care am văzut-o ieri un oarecare purtător de cuvânt din Minister intra în direct să explice că li se pare, nu li s-a tăiat.

Dar am aflat aseară cu ce erau ocupați Boc și Oprea, de nu vorbeau despre pensiile miliare. În ședința de Guvern se discuta de la câte bibilici n-ar mai trebui primit venitul minim garantat. Ce mai este de spus? Un guvern plin de bibilici și bibiloi.

~ de arte pe ianuarie 14, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: