Halucinant

Cu greu am reușit să-mi revin după discursul de ieri al generalului de izmene Oprea, printr-o întâmplare ministru al Armatei, tot la fel cum în altă întâmplare fusese „șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”. Mă uitam, și nu îmi venea să cred.

După atâtea abuzuri, după ce atâția generali pe bune, care au fost în războaie, primesc pensiile sub 50%, din 4.000 lei, nu vă gândiți la miile de euro ale magistraților, ai fi crezut că măcar o să-și ceară scuze. Nici gând, pentru că de vină e opoziția care manipulează. Vezi Doamne, ei primesc pensii mai mari, dar Crin și Ponta i-au făcut să creadă ca sunt mai mici. Nemernicii!

În schimb, după atâtea gânduri rele, a făcut loc și unora pozitive: le-a mulțumit și i-a lins un pic pe Băsescu și Boc. A ratat-o pe Udrea, așa că tot degeaba. Uite, Baconski a zis frumos de Udrea, acuma poate să facă oricât politică externă de țață, nu e nicio problemă.

Vorbe, ca vorbe, judecarea lor e subiectivă. Dar când a ajuns la cifre, generalul-izmenar s-a pierdut iremediabil, nici cu GPS-ul nu era de găsit. A zis ca lucrează 5.000 de oameni la recalculare. De unde atâția specialiști de pensii la Armată? Eu înțeleg că e ușor să-i pui pe militari să mai sape un pic la cartofi, dar să-i pui și pe bieții recruți la calculat pensii?

Ce a urmat a fost și mai tragi-comic. Cică cei 5.000 de meșteri în pensii, calculează 1.000 de dosare zilnic. Dar n-au terminat decât vreo 20.000 din totalul de 80.000. Deci au lucrat 1 luna. Dar nu, tot el a zis ca de 5 luni se face un efort supra-omenesc. Dar luna viitoare, o să primească pensiile cum trebuie. O să facă într-o lună, de 3 ori mai mult decât s-a făcut în 5 luni până acum. La fel de credibil ca „salariile și pensiile – se plătesc!”

Nu vreau să intru în partea juridică, dar ceva tot trebuie să adaug. Toți oamenii aștia au ieșit la pensie după diverse legi, unele date ca să scape armata de ei. Ori este neconstituțional să le aplici acum altă lege, pentru momentul respectiv. O să spuneți despre Curtea Constituțională, cum a decis ea că nu e retroactiv dacă li se taie de acum, și nu din urmă. Da, dar argumentul meu a fost folosit de ei înșiși când au respins recalcularea la magistrați.

Ce țară e asta? Da, da, despre țară e vorba, ca ea a vrut să se protejeze de comunism, și l-a ales pe mariner a doua oară. Acum să se culeagă ce au semănat. Recunosc că încerc o veselie sadică. Praful să se aleagă, măcar o fi ceva de învățat.

~ de arte pe ianuarie 20, 2011.

2 răspunsuri to “Halucinant”

  1. Oare este? Inca aud, si mai ales prin generatia mea, argumente de genul „Si ce, daca veneau aialaltii era mai bine? Iti zic eu ca era mai rau”…
    Da-i, Doamne, romanului mintea cea de pe urma…

  2. Romania SRL…
    Cam asta e viziunea la varf a „satrapilor”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: