Escadrila albă și votul prin corespondență

În loc de introducere, vă rog citiți despre Mariana Drăgescu și Escadrila Albă. La 99 de ani, pensia i-a fost redusă de la 3.000 lei la 1.046. Probabil o pensie nesimțită…

E poate cazul cel mai mișcător prin ce a făcut în tinerețe. Dar i s-a tăiat peste 60% și generalului Dumitru Prunariu, singurul român ajuns în spațiul cosmic. Și unui general care a fost la Stalingrad. Printre altele, primului îi lipsea perioada de antrenament din URSS și de zbor în spațiu, iar celui de-al doilea anii de front. Unul avea vreo 6.000, al doilea cam 4.000 lei. Și cam toți generalii au între 4.000 și 5.000.

Până la urmă să le taie, dacă patria e în pericol, și stă în banii lor, sunt sigur că ei vor înțelege. Nu au ezitat să-și dea viața pentru țară când erau tineri, cu atât mai puține rețineri vor avea acum.

Dar atunci, nu e bine să li se dea un exemplu? Să se înceapă cu averea nesimțită a generalului Oprea, apoi cu a mareșălesei Udrea și apoi cu a caporalilor și sergenților Berceanu, Videanu, Blaga. A, și neapărat să-i ia coasa lui Boc, că e armă de distrugere în masă.

Dar să nu uităm ce a zis Oprea, mare om, mare caracter: criticile sunt numai ale unor politicieni care nu vor decât să crească în sondaje. În timp ce ei se gândesc numai la oameni. Și chiar la cei care i-au votat.

Cum între granițele țării nu îi mai votează nimeni, unde să găsească alte 5 milioane de voturi? Prin Moldova, Italia, Spania… dar cum să-i faci să voteze? Cum să devină din 70.000 de votanți, 5 milioane? Cât de mult se poate da „Fast Forward” la Paris? Băsescu a găsit soluția: vot prin corespondență.

Partea cea mai bună e că oamenii aceia nici nu trebuie să se mai obosească, știu serviciile cu cine vor vota, și pun ei cele 5 milioane de voturi în sistem. Și portocalii sunt așa de bucuroși de găselnița asta, că au trecut cu vederea că Înalta Curte a suspendat aplicarea tăierii pensiilor…

~ de arte pe ianuarie 21, 2011.

Un răspuns to “Escadrila albă și votul prin corespondență”

  1. Cred ca la 99 de ani cei mai nefericiti din toata povestea asta cu taierea pensiei sunt nepotii!! :-p

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: