Ne pasă de Păsat?

Un alt caz de arestare abuzivă, de data aceasta din rândul parlamentarilor puterii, face vâlvă printre prompteriste. Să revedem cazul pe scurt: acuzație de amenințare și șantaj, legat de un debitor al firmei de construcții a soției. De 5 luni DNA cere arestarea preventivă. Oare de ce? Poate că la început ar fi fost motive să se creadă că-i rupe ăluia capul. Între timp n-a comis nimic. Deci, de ce mai este cerută arestarea?

De ce în tot acest timp DNA nu face decât cereri stupide și nu trimite dosarul în instanță? Cât are de documentat la un caz de asemenea fel? Sau maschează propria impotență cu cereri abuzive la Parlament, care știu că se vor solda negativ. Așadar, ei vor să facă dreptate, dar Parlamentul nu-i lasă. La fel ca în cazul Riți Miți, n-au făcut percheziție în calculator, deci nu pot instrumenta. Și o lălăie așa de luni de zile.

O problemă care a fost extrem de prost tratată la televizor este cea a imunității parlamentare. Și anume se clama faptul că, din cauza ei, justiția nu-și face datoria, și deci să se desființeze orice imunitate. Cu acest lucru nu pot fi de acord. Sunt două probleme distincte: trimiterea în judecată și arestarea sau percheziția.

În cazul începerii urmăririi penale nu ar trebui ca Parlamentul să-și dea vreun acord. Ce facem dacă o persoană foarte influentă este acuzată de crimă sau altceva, și are puterea să-și „convingă” colegii să-l protejeze? Într-adevăr nu e corect. Dar dacă ne referim la arestare sau percheziție, situația este complet diferită. Ce ne facem însă dacă primul ministru, în prag de moțiune de cenzură, „roagă” 2-3 procurori mai „deontologi” să rețină vreo 10-15 deputați ai opoziției ca să nu poată vota.

Poate vi se pare că nu se poate întâmpla ce spun, dar gândiți-vă că s-au furat alegerile ca să fie pionul Boc iar prim-ministru. Iar ăștia care au tras atâtea sfori, nu găsesc niște procurori „înțelegători”? Sau are cineva impresia că justiția merge perfect în România? Așadar, trimitere în judecată, da, arestare, nu! Aici e vorba de un principiu, și dacă l-am apărat pe Voicu și pe Nicolescu, trebuie să fac același lucru și pentru Păsat, oricât de antipatică mi se pare mecla lui de fost polițist, actual latifundiar.

~ de arte pe februarie 10, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: