Acești doctori care ne conduc

Azi, în cel mai mare secret, s-a făcut repetiția pentru congresul PDL din primăvară. Se știe, perfecțiunea necesita practică. De la mic la mare toate cadrele partidului stat s-au prezentat la reuniune. Incognito, ne-a transmis de acolo reporterul nostru special. O atmosferă deosebită, plină de profesori universitari doctori, semănând cu o reuniune a Academiei Române.

În mod firesc, a deschis reuniunea secretarul general al partidului, domnul Vasile Blaga, doctor în economie politică mondială, specializarea trecerea frauduloasă a frontierelor de stat cu mărfuri accizabile. El a vorbit despre necesitatea arestării vameșilor corupți, dar nu a tuturor, deoarece cineva trebuie să colecteze și șpaga, și s-o trimită mai departe. Domnul Blaga a arătat cu argumente științifice indubitabile că această șpagă este temelia puterii politice actuale și de aceea este periculoasă reprimarea ei completă.

A luat apoi cuvântul chiar președintele partidului, domnul Emil Boc, doctor în științele naturii moarte, specializarea pitici de grădină. El s-a manifestat încă de la început pe o poziție divergentă cu domnul Blaga, arătând că toți cei implicați trebuie să plătească, fără excepții. El a propus următoarele sume: vameș simplu 125.000 EUR, șef de tură 500.000 EUR, șef de vamă 1.000.000 EUR. Sumele colectate anual se vor distribui aleator către înalți funcționari publici numiți politic.

A urmat la cuvânt prim vicepreședintele Adriean Videanu, doctor în arhitectură urbană, specializarea fantezie cu borduri. El a arătat că, deși sunt importante și vămile pentru creșterea economică, mai mult poate aduce construcția de drumuri. A demonstrat științific faptul că mult mai repede se câștigă dintr-un drum neconstruit, decât din tirurile cu țigări din Ucraina.

Mult așteptat a fost discursul președintei filialei București, doamna Elena Udrea, doctor în prostologia maselor, specializarea terapie prin accesorii de lux. Ea a ținut să prezinte un proiect de lege ce urmează a fi adoptat de Guvern. Conform acestuia, pensiile mici nu se vor mai plăti în următoarele 6 luni. După acest interval, cei care vor supraviețui nu vor mai primi pensii, deoarece aveau alte surse de venit. Doamna Udrea nu a precizat ce se întâmplă cu pensiile celor care nu vor supraviețui.

Foarte surpinzătoare a fost venirea președintelui de suflet al PDL, domnul Traian Băsescu, doctor în hidrologie de înaltă concentrație, specializarea porturi și bordeluri. A cerut unitate între lideri și ca fiecare să-și vadă de cercetarea din domeniul său: Blaga la vămi, Videanu la drumuri, Boc la coasă și Udrea în magazinele de lux. A mai susținut că, în ciuda poziției oficiale, el a continuat neabătut cercetările și vizitele de lucru, pe domeniul său de competență.

~ de arte pe februarie 11, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: