Academicienii și etnobotanicele

În timpul în care Băsescu își amenință pedeleii cu premierul independent, Boc vrea să mai rezolve o problemă în stilul caracteristic: etnobotanicele. După ce și-a folosit toată puterea de concentrare, care a durat câteva secunde bune, micuțul a tras o concluzie: n-avem nicio formulă ca să stopăm complet substanțele halucinogene. Ca urmare, Academia Română a sărit imediat în ajutorul guvernului și a societății, cu formule științifice.

Prima formulă propusă de Academie a fost S = pr2, pentru calculul suprafeței cercului de suspecți în asemenea cazuri. Analiza din Ministerul de Interne a relevat însă ca polițiștii nu știu această formulă, ei având cunoștință numai de teorema împărții cu rest, unde deîmpărțitul este șpaga, împărțitorul este numărul de șefi, câtul șpaga pe cap de gradat, iar restul e ce rămâne lucrătorului simplu.

O altă formulă dezbătută de Guvern la propunerea Academiei a fost NaOH, adică a sodei caustice. Ideea de bază a fost foarte simplă: întâi se pune NaOH pe ierburile și substanțele cu pricina, pentru dizolvarea lor. Faza a doua consta în punerea celor care continuau să comercializeze aceste produse direct în substanța cu pricina. Aici însă Boc a avut ultimul cuvânt și a refuzat formula pe motiv de neconstituționalitate.

Până la urmă consensul a fost atins tot în jurul literaturii, și au fost adoptate formulele din basme. Astfel legea de reglementare a etnobotanicelor abundă de exprimări ca „a fost odată ca niciodată” sau traficul „creștea într-o zi ca alții într-o lună”. Astfel, în tradiția s-a păstrat și Guvernul s-a făcut de basm cu o lege de poveste…

~ de arte pe februarie 17, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: