Bercea the Global

Mă uitam la televizor și mă minunam cum stimatul domn Bercea a fost arestat. Având copiii botezați de Mircea Băsescu, Stolojan, președinta Curții de Apel Craiova, un procuror și alții, să ajungă în arest preventiv 30 de zile ca marii criminali Tender, Becali, senatorul Voicu sau președintele CJ Arges? Așa ceva credeam că e peste poate. Chiar degeaba i-a dat Mariei Băsescu un colier de aur și zeci de mii de voturi anticomunistului ei soț? Dacă nu te mai poți baza nici șpaga la cel mai înalt nivel nu mai înseamnă nimic în România, unde o să ajungă țara asta?

Să nu uităm de cea mai recentă boacănă a doamnei Udrea, o altă anticomunistă convinsă. Ea și-a pus în declarația de avere dividende de 600.000 EUR de la o firmă în dizolvare, al cărei ultim profit a fost de 1.000 EUR – conform Ministerului de Finanțe. La sesizarea presei, instituției statului au reacționat prompt: declarațiile de bilanț ale firmei au dispărut de pe site. E corect, problema s-a rezolvat, nu mai putem compara 1.000 cu 600.000 EUR.

În acest condiții de ce să fie arestat Bercea? Doar nu era la primul dosar de tentativă de omor, că evaziunea fiscală și altele nu le mai numărăm aici. Dar nu vă faceți griji, lucrurile au început să se aranjeze: în prima zi toți au zis că el a comis înjunghierea nepotului. A doua zi un copil minor a zis că el a fost, și la fel au declarat soția și fetele. Apoi se pare că nici frații lui, cu care se dușmănește, nu mai sunt așa de siguri cine a fost. Rămâne doar victima să se răzgândească, mai ales că a apărut alt fiu care zice că este adevăratul cuțitar. O familie pe care am putea-o intitula: „cuțitar, și mândru de asta!”.

Ce m-a mirat, din nou, foarte mult este siguranța și deschiderea față de presă a procurorului de caz. A spus că are probe zdrobitoare, și legate de tentativa de crimă și de mituirea unor martori. A mai declarat că odată cu arestarea lui Bercea s-au tăiat multe subvenții la nivel înalt, și că se poate vorbi despre o caracatiță Bercea. Era foarte calm și foarte liniștit, nimeni nu a făcut presiuni, doar Bercea o mică tentativă de mituire. Eu îi urez mult succes și multă sănătate.

O singură întrebare rămâne, oare cum o să relateze presa străină cazul? Bercea Mondialul e cam greu de tradus. Eu m-am gândit la Bercea the Global, dar poate fi și Bercea World Wide. Aștept și alte traduceri…

~ de arte pe februarie 20, 2011.

2 răspunsuri to “Bercea the Global”

  1. […] Bercea the Global – Arteonblog […]

  2. […] Bercea the Global – Arteonblog […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: