Noul limbaj de lemn

Zilele acestea am fost cam bolnav și am fost forțat să mă uit mai mult la televizor. Din păcate „House” și „Two and a Half Men” scot un singur episod pe săptămână. Așa că am văzut multe tocșoaie politice, fiecare cu câte un conclav de la fiecare partid. Dacă aștia din opoziție sau de la UDMR, sau chiar neplăcuții aia de la UNPR, vine fiecare și zice altceva, alte firi, alte exprimări… la PDL toți sunt la fel: aceleași accente, nu numai fix aceleași idei. Dar fix. Și fixe…

Cel mai mult mă amuză declamarea „să lăsăm justiția să-și facă treaba”. Dacă e să le lăsăm, de ce să nu le lăsăm să înceapă cu Anastase, Riți și Udrea? Dacă ele rămân neatinse, înseamnă că politicul poate oricând să blocheze dosare, sau să ceară crearea altora după voie. Iar toate anchetele sunt o piesă de teatru în care regizorul indică: azi luăm unul de la noi, ne facem că-l anchetăm, îl scăpăm basma curată, apoi clamăm că nimeni nu e protejat. Apoi băgăm la arest preventiv de la opoziție și venim și urlăm: „să lăsăm justiția să-și facă treaba”!

Alt lucru foarte drăgălaș e legat de arestările masive din vămi, replica fiind mereu: „președintele Băsescu măcar a făcut ceva”. Doar că e de șase ani președinte, și de atunci i-a avut și pe Morar, și pe baschetbalistă, și pe Macovei și serviciile secrete. Dar acum s-a hotărât să facă ceva. Deci, justiția nu e independentă, Băsescu a făcut ceva și s-au pornit arestările. Iar până acum? El a ținut-o, iar acum i-a scos botnița?

În încheiere vreau s-o remarc pe duduia Severin, fosta șefă de vamă de la Prahova, care a ieșit să-l arate cu degetul – grav, grav – pe Blejnar. Foarte drăguță, și rârâită, zice ea cum era tânără și s-a înscris la concurs… Mă întreba Sidryane care e treaba de a ieșit duduia, că ea nu e anchetată acum și nu e implicată. E clar, Blaga contraatacă, iar Blejnar e rudă cu Băsel, care l-a protejat atâta. Aplauze pentru tovarășul Blaga și duduia Severin!

~ de arte pe februarie 24, 2011.

Un răspuns to “Noul limbaj de lemn”

  1. Eu vin si plusez, plagiindu-l un pic pe Bogdan Teodorescu… daca ar face cineva acum o investigatie, ar fi interesant de vazut ce legi au trecut prin Parlament zilele astea… Toata lumea analizeaza suprafata, ca e mai simplu, nimeni nu se baga in adancimi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: