Una bună, una rea

Aplicând modelul senatorului Ghișe, un om foarte preocupat de ezoteric, de a da o știre pozitivă la fiecare știre negativă, voi încerca să zugrăvesc astfel ultimele evenimente interne și internaționale. Vom trece într-un maraton știrist prin Japonia, Libia și pe la Bruxelles ca să poposim apoi pe plaiurile mioritico-manelărești.

Vestea bună este că niponii încep să reia controlul asupra reactoarelor avariate și emisiile radioactive sunt ținute sub control. Vestea proastă e că celei mai avansate tehnologic țări din lume i s-a întâmplat cel mai mare dezastru tectonic-tsunami-radioactiv posibil, cu pierderi uriașe și concluzia e că ni se poate întâmpla și nouă oricând – oricine am fi și oriunde am fi. Vestea bună e că Guvernul s-a implicat imediat în ajutorarea românilor care au vrut să se întoarcă din Japonia. Vestea rea e că i-a pus să plătească 50% din bilet, adică dublul oricărei curse de linie pe aceeași rută.

Vestea bună e că o mare coaliție de state democratice au intervenit imediat pentru a proteja drepturile omului în Libia, împotriva unui dictator groaznic. Vestea rea e că în Somalia nu există petrol și de aceea drepturile omului nu trebuie protejate, deși acolo e un război civil de 20 ani. Vestea proastă e că razboiul costă foarte mult, o rachetă Tomahawk americană fiind cam 1,5 mil. USD, iar în numai câteva zile aviația a „spart” vreo 200 de mil. USD. Vestea bună e că acționarii și conducerea companiilor de armament vor avea foarte mult de câștigat.

Vestea bună e că s-au făcut progrese împotriva corupției, o dată cu „prinderea” europarlamentarului Severin, cel care avea o problemă că în apă sunt 2 atomi de hidrogen. Vestea rea e că lupta împotriva corupției nu se aplică și la madam Udrea, cea care combina și răscombina astfel ca Alro să primească curent electric ieftin. Pentru mine e veste bună, că sunt acționar la Alro. Tot pentru mine e o veste rea că trăiesc într-un stat corupt în care DNA e o poliție politică.

Vestea cea mai rea este că s-au făcut contracte pe combinații „politice” și la Cernavodă, cu piese care participă sistemele de securitate antiseismică. Vestea bună este însă că dacă avem un cutremur mare și sunt probleme la Cernavodă rezolvăm imediat și problema sărăciei și a sănătății și a șomajului…

~ de arte pe martie 23, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: