Te afectează și pe tine!
„Reforma statului”, sintagma menită să denumească savant mutarea banilor de la cheltuielile normale ale unei țări către furt, a început să producă efectele finale: pierderi de vieți omenești. După ce un colonel a murit de inimă rea, după ce suferise o tăiere arbitrară de pensie, au început să apară și victimele reformei din sănătate. O altă sintagmă stupidă care zice că oamenii vor fi mai bine tratați dacă sunt mai puține spitale, mai puțini medici, mai puține medicamente.
La ultimul deces, ministrul ungur, un jurist eminent, a declarat că persoana oricum murea. De ce să nu mergem cu reforma mai departe atunci: toți murim oricum, mai devreme sau mai târziu, așa că sistemul medical nu face decât să ne prelungească suferința pe acest pământ. Deci să închidem toate spitalele. Dar să nu facem cămine de bătrâni ci lăcașe de cult: mânăstiri, biserici, moschei, sinagogi, să respectăm toate religiile. Care simte așa o durere, pac, se duce la lăcașul de care aparține, ia o lumânare, o pune pe piept și s-a rezolvat.
Totuși, asigurarea de sănătate să continue a fi colectată, pentru a fi alocată către biserică, pe sistemul doctorilor de familie care lucrează cu casa: la final de lună, preoții merg cu lista serviciilor prestate la Casă și se decontează: 112 lumânări, 57 spovezi, 67 de binecuvântări, 90 de înmormântări. În plus medicii care nu doresc să plece în străinătate, se pot reprofila ca personal bisericesc, după un curs scurt, care poate fi finanțat din fonduri europene de formare profesională.
După câte se întâmplă acum, nu pot să fiu și eu altfel decât extrem de cinic. Mă bucur că una dintre primele două victime create de reforma spitalelor este chiar șeful filialei PDL din zonă. Adică, uite unul care lupta el pentru Băsescu și împotriva securismului, comunismului, mineriadelor și mogulilor. După atâta luptă, tot ai lui i-au făcut felul. Băsismul ucide fără discriminare, asta e bucuria mea.
O pătură largă de oameni, cu locuri de muncă stabile și foarte bine plătite, cu copii la școli private, gândesc simplist, că politica nu-i afectează, ei își duc viața liniștit și nu depind de salariu, pensie sau ajutoare de la stat. Dar nu mergeți pe șosele morții din România? Nu veți fi avea niciodată de îngrijiri medicale urgente? Nu aveți nevoie de poliție pe stradă să nu fiți victima unei crime sau tâlhării, fenomen în creștere odată cu sărăcia? Nu aveți nevoie de un sistem judiciar corect ca să nu fiți victima unui abuz? Sau sunteți toți genul de oameni cărora nu li se poate întâmpla nimic rău, că n-a avut nicio problemă până acum. Ajunge doar o dată! Treziți-vă!!
Râmân și trepanații îndoctrinați și întrebările lor: „Dar cu Voiculescu era mai bine? De mineriade de ce nu mai vorbim? Și, să vină comuniștii?” Eu nu mă sfies să le răspund: „Mori în chinuri, cretinule, sistemul te ajută!!!”
bun articol, il voi prelua integral si pe blogul meu. 🙂
sa te fereasca cel de sus sa fii ingrijit la un accident intr-un spital ca alea desfiintate.
sor-mea e medic. asa zisele spitale sunt(erau) in fapt centre de triaj/azile de batrani/gauri negre/anticamere spre cimitir. ceva mai bune sunt centrele judetene (unde oricum ajungeau bolnavii mai devreme sau mai tarziu), si mai sus, normal, centrele universitare.
poezie pot sa faca multi, mai ales dc n-au calcat in viata lor printr-un spital de asta „satesc”. Intreaba 10 medici neimplicati politic si neafectati in mod direct care-i situatia de fapt si dupa aia mai vorbim.
Oameni buni, uitati-va exact ce va spuneam: genul de om cretin cu gandire ingusta: pentru ca sora lui este medic, el stie foarte bine situatia din toate cele 80 de spitale desfiintate din toata tara. Ce sa discuti cu asemenea oameni? El stie mai bine, asta e. Unii oameni pur si simplu le stiu cel mai bine pe toate. Avem unul in fruntea tarii, dar si multi in fundul tarii care il urmeaza. La fel o fi fost de acord si cand i-a taiat surorii lui 25% din salariu?
Pana cand de sistemul de sanatate nu vor beneficia doar cei ce-l finanteaza, iar beneficiul sa fie corespunzator contributiei (adica sa existe categorii de asigurati) nu va exista asistenta medicala corespunzatoare in Romania.
It is that simple.