Începutul sfârșitului (3)

Am fost ieri la mitingul organizat de USL la Arcul de Triumf. N-am asistat la prea multe manifestații de partid, dar am văzut ieri ceva deosebit. Pentru prima oară, toți oamenii de acolo erau sincer încrâncenați împotriva actualei puteri. Nu știu în ce măsură credeau că Antonescu, Ponta și USL sunt cu adevărat soluția, dar erau extrem de sinceri împotriva puterii. Am stat de vorbă cu niște oameni veniți chiar din Rădăuți. Foarte determinați.

Chiar în timpul mitingul de la Arcul de Triumf, o parte dintre oameni au simțit nevoie să meargă la Piața Victoriei să strige un pic și la Boc, iar apoi o parte semnificativă de la miting li s-au alăturat și au mers împreună în Piața Universității. Acolo s-au strâns peste 10,000 de oameni, deoarece manifestanților obișnuiți li s-au alăturat și membri ai galeriilor de fotbal, veniți să demonstreze pașnic.

Actuala putere e paralizată de frică și aplică tot felul de măsuri bolșevice pentru a-i intimida oamenii. În primul rând, secretarul de stat de la MAI pe ordine publică s-a apucat să spună că în Piața Universității erau 1.500 de oameni, când se vedea clar la Antena 3 că piața e plină ochi, iar circulația era blocată. De asemenea, au zis că la Arcul de Triumf au fost 6-7000 de oameni, când pentru oricine se pricepe un pic și vede imaginile erau 15-20.000 de persoane. Mai mult, aseară iar au bătut și au arestat aiurea.

Oare cum se poate ca jandarmeria, o armă a MAI, instituție oficială, care are ca menire protecția populației, să devină așa un instrument odios al puterii. Sper că alături de Băsescu, Boc, Udrea, miniștri, parlamentari ai puterii, vor ajunge procesele și la comandanții jandarmilor, și chiar la fiecare dintre maimuțele proaste care au lovit aiurea oamenii. Orice ordine s-au primit, tot fiecare în parte a lovit oameni, ca niște brute. Încă o dată, jandarmii trebuiau să-i protejeze pe cei care protestau, nu urechile lui Boc și Băsescu.

După ieri, sunt sigur că protestele au intrat în faza în care vor continua până la căderea actualei puteri. Zilnic sunt manifestații în toată țara. Au început și protestele în marile capitale din Europa, în fața ambasadelor românești. De asemenea, au început și cererile de demisie a guvernului din partea unor personalități europene. Singurul lucru pe care mi-l doresc în această etapă este ca jandarmeria să dea șansa să protestăm pașnic și să nu fim nevoiți să ne apărăm drepturile prin violență.

~ de arte pe ianuarie 20, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: