Fără traseism politic

Percepția generală a oamenilor este că azi un singur om, președintele, dictează tot, iar Guvernul, și mai ales hulitul Parlament, sunt doar anexe ale voinței acestuia. Dar cum s-a ajuns aici? În primul rând Băsescu a pus premier pe cine a vrut el, în ciuda voinței majorității parlamentare. Dar unde este această majoritate acum? De ce nu luptă împotriva abuzurilor? Pentru că un număr important de parlamentari PSD și PNL au defectat și s-au alăturat puterii.

Așadar PSD, PNL și PC, care în urma alegerilor aveau undeva la 55-60% din numărul de parlamentari, au fost reduse în jur de 45%. Propaganda portocalie promovează ideea că s-a votat omul și nu partidul. Așa o fi? Dacă așa stau lucrurile de ce nu avem niciun parlamentar independent, ales ca atare? Oare oamenii nu votau candidatul PDL dacă ar fi vrut asta? Din cauza pervertirii votului oamenilor, suntem astâzi în situația dificilă, și economic, dar mai ales din punct de vedere al democrației.

Propunerea mea este ca traseiștii să-și piardă locul din parlament, odată cu schimbarea partidului. Dar nu vreau o lege găunoasă cum este în prezent cea care reglementează aleșii locali. Ei pierd locul numai dacă pleacă ei din partide. Dacă sunt dați afară, nu au nicio problemă. Vă amintesc cazul Simirad sau Onțanu. Au început să lingă la băsău, fără să-și dea demisia din PSD, partidul nu a putut face altceva decât să-i excludă, și ei au rămas și mutați și pe funcții. Traseiști în toată puterea cuvântului, dar cu acordul legii.

Ei ar trebui să piardă locul și dacă sunt dați afară. Iar locul să fie reocupat prin alegeri parțiale. Dacă acel om este un trădător, privit ca atare de oameni, aceștia vor vota noul candidat al partidului din care acesta a plecat. Dacă oamenii vor înțelege că partidul a făcut un abuz, iar acel parlamentar a susținut puncte de vedere corecte, împotriva partidului, atunci acesta va fi reales. Totul numai cu voința oamenilor. Astfel vom descuraja și trădarea, dar și abuzurile partidelor.

S-ar putea motiva că vor fi multe astfel de alegeri parțiale, ceea ce costă. Presupunem că ar fi, dar nu ar trebui ca acesta să fie criteriul pentru a face ce este corect. Până la urmă nu mai facem nicio alegere, că dictatura este foarte ieftină. Asta și vrea și Băsescu acuma. Eventual să facem alegeri când ieșim din criză, până atunci să stea Boc și Udrea.

~ de arte pe ianuarie 25, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: