Niște idioți

Iar a venit președintele să ne facă idioți. Nu cu cuvintele astea, dar cu manipularea lui ieftină pe care ar trebui s-o înghițim iar. „Nu e dictator dacă fiecare poate să-l înjure”. Nu de asta e dictator, ci pentru că voința unui singur om se îndelinește și la Parlament și la Guvern, și la procuratură, chiar și la jandarmii care au participat la încercarea de manipulare din Piața Universității. Ce dacă putem să-l înjurăm când lui nu-i pasă, și ne arată asta foarte direct? Chiar el a spus ca nu trebuie să schimbe nimic la el.

Cel mai penibil mi s-a părut însă argumentul legat de voința poporului. El a spus că dacă partidele le pasă de acest lucru, referitor la demisia președintelui și a guvernului, să le pese de voința poporului și legat de rezultatul referendumului cu o singura cameră și 300 de parlamentari. Poate să pară corect acest lucru, dar de fapt el a recunoscut indirect că poporul îl vrea plecat, dar cum partidele n-au respectat atunci voința poporului, nici el n-o respectă acum. La fel de bine putea să zică: „Opoziția îmi cere demisia, eu le spun: cine zice ăla e”.

O altă cretinătate pe care a rostit-o a fost cu PDL, că dacă îl conducea el, era condus mai bine. Ce argument tâmpit e ăsta? Poate că atâta poți, nea marinare. Oricum efectul de „Boc e un prost” s-a resimțit chiar și așa. Dar cum rămâne cu toate întâlnirile președintelui cu parlamentarii PDL, cu șefii filialelor, în preziua votului pentru conducere, și așa mai departe, toate pot fi șterse cu buretele, prin acest argument cretin?

Trebuie să remarc și tonul plângăcios pe care l-a avut cu o zi înainte la investirea trădătorului de externe. Ministrului, vreau să zic. Mai avea puțin și izbucnea în plâns: „Rușine, Crin Antonescu, pentru că ești un extraterestru venit să ne colonizeze”. Iar exprimarea lui „intervenție cu românii” mi s-a părut atunci ceva atât de hilar… omul trebuie să se caute, asta e sigur. Să plece în străinătate vreo 2-3 ani să se facă bine.

Boc însă a ținut ieri să arate că, într-adevăr, avem nevoie de Băsescu, și la Guvern și la PDL, că el este depășit de situație. Nu prin vorbe, ci prin fapte. S-a dus la înzăpezire și a cerut lopata ca să dea și el un pic, cu ministrul apărării. O scenă perfect idioată. L-ați văzut vreodată pe Obama făcând asta? Sau pe Putin sau măcar pe Sarkozy? De ce? Pentru că în fișa postului de prim-ministru, președinte și alte funcții înalte este să gândești, nu să dai cu sapa. Dar Boc, atâta poate, atâta face. În plus, este liniștit că Băsescu gândește pentru el!

~ de arte pe ianuarie 27, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: