Viol în piața publică

Mie îmi place foarte mult democrația. Mi se pare foarte bine ca oamenii să fie cei importanți, cei de a căror părere se ține seamă. Iar guvernanții să fie niște servanți publici, care urmăresc binele primilor, propunându-le diverse măsuri în acest sens, pe care le aplică nu după bunul plac, ci dacă oamenii sunt convinși de justețea lor.

În țara noastră, de ceva timp, voința oamenilor, deci democrația, este violată constant. N-a contat că oamenii nu ar fi vrut încă un mandat pentru Băsescu, nu ar fi vrut pe amanta lui stăpână peste 4 miliarde din banii lor, nu ar fi vrut patinoare costisitoare și cele mai scumpe autostrăzi inexistente, nici un singur om să ia toate deciziile în stat, nici ca votul lor pentru Parlament să fie denaturat.

Așadar, având de-a face cu un recidivist, nu putem să cerem decât demisia și judecarea penală. Dialoguri nu se pot face cu un astfel de om și nici cu slugile lui, care nu fac altceva decât să pună în operă voința unică. Orice dialog cu acești oameni este similar cu politețuri schimbate între anchetatori și un violator prins în fapt.

Situația este foarte simplă, dacă există o distincție clară între cei care sunt cu regimul dictatorial și cei care luptă împotriva lui. Situația se complică foarte mult dacă unii aflați de partea mea de baricadă încep să pretindă că avem de-a face cu instituții democratice, reprezentative, și nu cu o mare masă de ilegitimitate. Când liniile devin neclare, situația devine insuportabilă.

Dacă liderii opoziției acționează altfel decât în condamnarea clară și decisă a regimului, înseamnă că nu înțeleg nici domniile lor democrația. Nu sunt automat că sunt trădători, dar mă pot gândi, cu teamă, că vor acționa nedemocratic, la rândul lor. Mai plastic spus, dacă nu ești indignat de viol, poate cochetezi cu el. Eu nu mai vreau să aleg între negru și diverse nuanțe de gri închis!!!

~ de arte pe februarie 10, 2012.

3 răspunsuri to “Viol în piața publică”

  1. Si ce o sa faci?

    • Încă nu știu, de ce să nu recunosc. Mai am timp să iau o decizie. Până la urmă, nu trebuie să uit că votez cu oricine împotriva lui Băsescu. USL pare acum singura variantă, dar poate intră și PRM în Parlament…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: