Doi președinți, două popoare

Săptămâna trecută președintele Germaniei și-a dat demisia, după a fost prins cu lucruri necurate. Pe când era în conducerea landului din care provine, și-a folosit funcția pentru a lua un credit cu dobândă subvenționată. După 3 luni de scandal, și-a dat demisia, spunând că nu are cum să-și mai exercite funcția fără încrederea oamenilor. Președintele anterior a fost forțat să-ți dea demisia după ce a afirmat că războiul din Irak servește intereselor economice ale Germaniei.

Deci oamenii ăștia nu și-au pus amantele în poziții de ministru, nu și-au dat singuri case, fiind primari, nu au fiice cu multe vânzări anterioare, nu au înjurat pe nimeni. Și totuși presiunea publică a fost prea puternică, iar ei au considerat că nu pot merge înainte autiști la toate criticile care le sunt aduse. Vreo asemănare cu plaiurile mioritice? Nici una, vă asigur. Poate în afara faptului că toți suntem oameni și greșim.

Dar diferența este numai la președinți, ci mai ales la popoare. Poporul german s-a indignat foarte tare când a aflat că politicienii săi de frunte au greșit și nu i-ar fi susținut niciodată dacă ar fi cunoscut de la început faptele lor. Poporul român nu s-a sinchisit de flotă și de casa din Mihăileanu, de care știau foarte bine, și l-au ales președinte prima oară. Desigur, împotriva lui Năstase, căruia îi reproșau o atitudine prea autoritară și îl suspectau de furt maxim din banii publici.

Cel mai incredibil este a doua oară când l-au votat, deși știau și de Udrea și de combinația cu răpirea din Irak, și de Alro, și de fiica europarlamentar. Le-a păsat mai mult unora că Geoană s-a dus la Vântu. Au crezut de fiecare dată că „vrea să facă dar nu este lăsat”. Au crezut în pericolul comunismului și al mineriadelor. Așa că Băsescu, în sfârșit a fost lăsat. Un guvern al lui, un parlament al lui, le are pe toate. Rezultatele se văd.

Nu pot să mă abțin să mă gândesc cu satisfacție că eu am avut dreptate când nu l-am votat niciodată pe Băsescu. Iar că mulți din cei care au avut altă părere, au avut de suferit tăieri de pensii, de salarii, de somaj, de diverse presiuni din partea instituțiilor statului băsist. Pentru că nimic altceva decât prostia lor i-a dus aici. Eu am avut dreptate, ei nu, și au aflat asta pe calea cea mai dură. „Ia de la Băsescu”, dacă vă amintiți clipul.

~ de arte pe februarie 20, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: