Ultimul mesaj politic

După cum vă spuneam și în alte articole, în ultimii ani mi-a scăzut foarte mult aprecierea față de românii mei. Sunt extrem de ușor de păcălit, și s-a văzut foarte bine la alegerea lui Băsescu a doua oară. Au crezut și că Geoană aduce comunismul, și că pixelul albastru contrazice pălmoaca dată copilului, nu au avut nicio problemă că securitatea lui Băsescu l-a spionat pe Geoană. Nici măcar când ieșeau la iveală dovezile legate de fraudarea alegerilor nu le-a păsat.

Nu le-a păsat nici de bădărănia lui Băsescu demonstrată în atâtea rânduri, nici că a „reevaluat” pe toți cei care îi înjura anterior, când s-au dat de partea lui. N-a contat că Băsescu avusese până atunci toate funcțiile posibile, ministru, parlamentar, primar al capitalei și nu făcuse absolut nimic. A rămas așa cu casa pe care și-a dat-o prin abuz în funcție, cu vânzările anterioare, cu afacerile fratelui, cu fiica cea mică angajată la Luxten, firmă ce avea contract cu primăria tatălui.

În condițiile acestea 5 milioane de români au fost și l-au votat iar alte 8-9 milioane de români au considerat că pe ei nu-i intereseaza și nu-i afecteaza treaba asta. În acest moment numai 7% mai au încredere în Băsescu, adică își mențin părerea, restul au realizat ce au făcut. Și în condițiile acestea niște mii de oameni au ieșit în stradă. Hai sa zicem în total o sută de mii de persoane distincte. Poate mulți care oricum nu îl votaseră.

Eu am fost foarte fericit la începutul protestelor, am fost chiar în prima zi la Cotroceni, am urlat „Băsescu în pușcărie!”, am fost apoi marți cu studenții în Piața Universității apoi joi la mitingul USL. Și m-am simțit foarte bine la prosteste, în mijlocul oamenilor cu care aveam cumva aceleași păreri. Dar am realizat că sunt mult prea puțini români care apără democrația, care protestează împotriva abuzurilor, cărora le pasă…

Acestea fiind spuse cred că românii merită cu vârf și îndesat toate relele care li se întâmplă, că sunt marginalizați în Uniunea Europeană, merită că sunt furați de șleahta care conduce statul, merită sistemul medical pe care îl avem. Consider că tot și-au făcut-o cu mână lor. Nu mă interesează dacă e din prostie, sau din masochism, sau dacă lipsa protestelor e din lene, din lașitate sau din resemnare. Pur și simplu nu vă mai pot găsi scuze.

În orice caz eu nu mai am de gând nici să protestez pentru voi, nici să scriu pentru voi – nu că ar conta vreuna la ceva. Praful să se aleagă și nici că o să-mi pese despre voi. O să stau și eu ca mulți alții în România mea proprie, cu preocupările mele, cu prietenii mei. Să v-o puneți și pe Udrea regină dacă vreți!

Publicitate

~ de arte pe martie 14, 2012.

2 răspunsuri to “Ultimul mesaj politic”

  1. haha… genial 🙂
    numai sa nu iti afecteze cealalta Romanie Romania ta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: