Guvernul Ponta

S-au întâplat câteva evenimente neașteptate în ultimele zile. În primul rând căderea guvernului Ungureanu, ultimul cocon de speranță al PDL-ului să mai revină în intențiile de vot, a fost spulberat de opoziție, care a reușit să convingă un număr important de parlamentari PDL mai ales să voteze pentru moțiune, respectiv să treacă la Uniune. A fost un moment dramatic, cu negocieri până în ultima secundă, soldat favorabil pentru Opoziție.

Al doilea moment a fost în aceeași seară nominalizarea lui Ponta prim-ministru desemnat. Nu știm dacă Băsescu a pierdut sprijinul UNPR, sau i-a fost frica de suspendare în cazul în care încearcă tergiversarea lucrurilor, dar pare că a capitulat. Chiar dacă USL va pierde câteva procente în urma celor 6 luni de guvernare, alegeri pe bune, nefurate de gașca lui Băsescu, vor aduce mai multe procente la final. Este evident că PDL are de pierdut enorm pentru că se organizaseră pentru fraudă.

Am văzut aseară și discursul lui Ponta, precum și componența guvernului. Ponta, cu Antonescu și Constantin alături, pare să pornească de la niște principii foarte sănătoase, care creează premisele unei bune guvernări. Privit în ansamblu, sunt oameni cu experiență, nicidecum nu este o împărțire între filiale cum au fost guvernele Boc și Ungureanu. Sunt oameni care, în ciuda unor rezerve pe care le am, cunosc ministerele și pot implementa rapid viziunea Uniunii.

Trecând la nume, pot să remarc că, pentru mine, acest Guvern are numai trei puncte luminoase: Florin Georgescu la Finanțe, Andrei Marga la Externe și Mircea Diaconu la Cultură. Restul sunt oameni pe care îi cunosc și mă enervează (Rus, Plumb) sau care nu mă înflăcărează (Câmpeanu, Dobrițoiu, Corlățean) sau pe care nu îi cunosc prea bine (Helvig, Silaghi). Este interesantă numirea unor miniștri delegați, în special Lucian Isar pentru mediul de afaceri, pe care îl cunosc personal, și Victor Alistar pentru transparență decizională.

Un lucru pe care doresc să-l remarc separat este Daniel Constantin la Agricultură, un minister foarte greu, pe care liderul PC și l-a asumat. Nu îmi dau seama exact cât de pregătit este domnia sa pentru acest minister, deși cunoaște foarte bine fondurile europene. Dar mi se pare foarte curajoasă această alegere pentru că joacă viitorul PC pe o singură carte, depinzânf exclusiv de activitatea sa la minister.

~ de arte pe mai 2, 2012.

3 răspunsuri to “Guvernul Ponta”

 1. salut

  numai lucruri bune despre noul guvern, cu o mentiune separata despre noul ministru al agriculturii.

  probabil ca nu stiai, dar din cate am auzit eu dl Felix are niste afaceri nerezolvate cu ministerul agriculturi.
  dl. Felix a cumparat candva un institut apartinand ministrului agriculturii la un pret foarte mic, intitut localizat undeva in parte de nord a capitalei.

  cum comentezi situatia asta?

  numai bine,
  Luciande

 2. FYI….

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12143389-cei-mai-cinstiti-ministri-din-guvernul-ponta.htm

  Luciande

  • Deci pe aceasta oficina basista sunt probleme cu numai 3 ministri? Din care la Alistar oricum Ponta a renuntat? Foarte tare, deci chiar este cel mai cinstit guvern! Iar la Daniel Constantin singura problema este ca ii datoreaza lui Voiculescu 295.000 EUR? Mi se pare foarte necinstit intr-adevar. LOL!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: