Ipocrizie la scară mare

Aparatul uriaș de propagandă băsistă susține sus și tare că Ponta ar trebui să-și dea demisia pentru că a plagiat acum 10 ani la lucrarea de doctorat. Trecem peste discuția dacă a plagiat sau nu, pentru că am de citit sute de mii de pagini mai interesante până să mă aplec asupra lucrărilor lui Ponta. Așadar, presupunem din start că a plagiat grav și că ar trebui să piardă titlul de doctor.

Propaganda susține că plagiatul este un lucru intolerabil și că prin Germania au fost demnitari care și-au dat demisia pentru asta. În Germania un președinte a fost silit să demisioneze pentru că a beneficiat de dobânzi subvenționate de la stat de vreo 10.000 euro, folosindu-se de poziția de guvernator de land. Ce facem cu președintele care și-a dat singur o vilă, ilegal, fiind primar?

Așadar, ca să ajungem ca în Germania, avem multe lucruri de făcut, până la a fi severi cu doctoratul lui Ponta. Ar trebui să începem cu viața oamenilor: spitale care să-i salveze, justiție și ordine publică să-i protejeze. Apoi cu banii lor: fără umflat prețuri, fără cheltuieli aiurea, iar banii să se întoarcă în mod real prin investiții și servicii publice.

După aceea am putea să ne ocupăm de instituții. Să nu pierdem timp să ne informăm despre tot ce nu merge bine, ci să avem instituții credibile care să poată da verdicte: pentru plagiat, pentru corectitudinea achizițiilor publice, pentru respectarea normelor în construcții, pentru judecarea mal praxis la doctori etc. De acolo, nu mai trebuie să ne batem capul noi cu Ponta, instituțiile vor lua măsuri.

Dar nu suntem în această situație acum. Și atunci se pune întrebarea cine dorim să încerce o reformare a statului? Sluga de Boc, pițipoanca de Udrea, „branconierul” de Igaș, „somnitatea” de Funeriu – căreia îi sufla Oana Badea ce să zică, sau Botiș și Ialomițeanu? Cred că am văzut destul de bine ce pot face aceștia. Nu încercăm și varianta Ponta-Antonescu, plagiatori sau nu?

~ de arte pe iulie 3, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: