Votul meu este fericit

Eu am votat USL la locale în speranța că vor avea un imbold mai mare să-l dea pe Băsescu jos. Este singurul lucru pe care mi-l doream din tot sufletul de la noua guvernare: Băsescu afară de la Cotroceni și, dacă se poate, în pușcărie. Nu credeam că au atâta tupeu, mai ales că se purtaseră cu mănuși la început cu Ungureanu, iar demiterea acelui guvern părea că i-a surprins și pe ei.

În numai trei zile însă au reușit să-i dea jos pe Anastase, Blaga și să-l suspende pe Băsescu, plus să modifice legile CCR și referendumului ca să anuleze schimbările făcute pentru protecția marinarului. M-a uns pe inimă forța și rapiditatea cu care au acționat și nu mă prea interesează dacă au forțat un pic legea sau nu. Numai după ce o să-l văd pe Băsescu la pușcărie o să preocup și de sănătatea instituțiilor.

Totuși, mă văd nevoit să analizez ce a făcut USL, de alții vorbesc despre abuzuri și lovituri de stat. În primul rând suspendarea președintelui este un demers cât se poate de constituțional, prin care Băsescu a mai trecut. Pentru asta însă trebuia să schimbat Blaga, interpusul său, de la Senat. Și dacă tot s-au ocupat de Blaga, nu putea rămâne Roberta, cunoscută de matematicieni prin axioma 80=160.

Pentru ca referendumul să aibă șanse reale, trebuia modificată și legea cu pricina. Când Băsescu și ai lui au modificat-o astfel încât să poată fi demis numai cu 9,000,000 voturi – el, ales cu 5,000,000 – nimeni nu s-a supărat. Acum, când se revine la legea veche, pe baza căreia a fost suspendat și prima oară, unii vor să credem că este o problemă.

Legat de legile CCR care s-au modificat, mi se pare că aici orice abuz este justificat. La noi Curtea Constuțională are puteri prea mari, iar „judecătorii” sunt niște juriști de aprozar, puși politic, vezi cazul președintelui Zegrean. Și dacă ne amintim cum a reluat anul trecut Roberta votul de 5-6 ori, până a ieșit, la 3 noaptea, madam Motoc, înțelegem care sunt mizele.

În final trebuie să remarc gestul unic și irepetabil al lui Antonescu, care a declarat în Parlament, la dezbaterile de suspendare, că, dacă Băsescu nu este demis de români, el se va retrage din viața politică. Așa că votul meu are acum două motive de bucurie: unul de ură că ajung să dau cu ștampila în Băsescu, dar și unul de simpatie, pentru Antonescu.

~ de arte pe iulie 9, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: