A murit regele junglei

Băsescu Traian părea că se simte foarte bine când a început suspendarea. Pornea de la 37% în favoarea lui și nu i se părea deloc greu să întoarcă rezultatul. Se simțea regele junglei. Pac o convorbire telefonică publicată în România Liberă, pac-pac manipulările lui ieftine cu lovitură de stat și lupta pentru justiție.

A declarat cu subiect și predicat că el nu se poate ascunde în spatele pragului de validare și că nu poate să se bazeze că va câștiga „la masa verde”. Ba chiar s-a învârtoșat și la cei din PDL, că dacă ei militează să nu vină lumea la vot, vor intra în coliziune. Păi nici ei să nu se pună cu regele junglei.

Două săptămâni mai târziu, ajuns în sondaje la numai 31% – pierzând mereu încredere în loc să câștige, iar intenția de participare la vot urcând de la 55-56% la peste 60%, leul căpitan de vas a început să se teamă, să caute motive să boicoteze referendumul, să facă el ce face PDL-ul și nu invers.

Așadar, deodată avem de-a face, în loc de un leu, cu o găină speriată, cu o curcă plouată, un arici, un struț cu capul în nisip. E clar că toți lătrăi lui din presă și pedeliștii cu acte vor marșa înainte cu manipularea că, ce să vezi, sunt prea multe secții de vot pe litoral și de aia boicotează.

Întrebarea mea este însă ce vor face cei 3 milioane de votanți pe care îi mai are și care îl vedeau ca pe un om puternic, care se luptă cu sistemul, cu comunismul, apără justiția de dictatură, apără România de UE, pe scurt, ca pe un leu protector. Cum vor reacționa la metamorfoza găinistă-struțuleană a leului lor?

~ de arte pe iulie 24, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: