Oameni şi voturi

De câteva zile asistăm la o migraţie masivă din PSD în PDL, aripa luxată Oprea. Singura persoană notabilă este Cristian Diaconescu, ieri candidatul la preşedinţia partidului, azi încolonat în spatele generalului intendent. Sau independent? Tot timpul mă încurc în paronimele astea. L-am văzut pe Diaconescu câteva minute la Antena 3, mai mult n-am rezistat, cum motiva plecarea din cauza colegilor care nu se preocupaseră de el, legat de informaţia cu şantajul.

Aşadar marele bărbat de stat, case se visa liderul opoziţiei, viitorul candidat la preşedinţie, a fost afectat la inimioară de lipsa de căldură a colegilor, care nu au fost aproape de el în aceste momente grele. E incredibil, un pas în barca puterii, şi imediat s-a contaminat de ipocrizia de acolo. Noroc că nici el nu e prea deştept, aşa că mai greu de prostit proştii, trebuie antrenament. Eu ce pot să mai zic? Îmi pare rău că l-am pus la un moment dat alături de Dragnea sau Ponta ca o posibilă soluţie pentru PSD.

Măcar am nimerit chiar bine cu Ponta, şi văd că el şi Dragnea se înţeleg foarte bine. De asemenea se vorbeşte despre o creştere de 5-6% a PSD în urma alegerii lui Ponta. Nu mă miră, mai ales că alternativa principală, PDL, are un guvern ca azi vrea să ia impozit pe pensii, mâine taie alocaţia copiilor, după care se fac că n-au vrut de fapt. Iar la PNL cuplul de succes Antonescu-Orban se află în dispută acum la şefia partidului. Şi după ce PSD a renunţat la varianta pe liste, faptul că PNL a adoptat-o sub presiunea lui Antonescu, arată cam rău pentru principalul apărător al democraţiei.

Una peste alta am mari speranţe legate de 2012. Migraţia parlamentarilor PSD şi PNL nu face decât să arunce suspiciune asupra guvernului, pentru că este evident pentru orice că imigranţii au plecat pentru „o viaţă mai bună” pe banii statului. În plus să vedem şi cine a plecat: Şerban Mihăilescu, Culiţă Tărâţă şi alţi necunoscuţi, dar plini de interese şi milioane. Mogulaşi drăgălaşi.

De altfel Băsescu a început proiectul de protecţie a cetăţenilor împotriva mogulilor. Prima etapă este protecţia mogulilor împotriva statului. Chiar aşa cum se aude. Mai mulţi senatori PDL au depus un proiect de lege conform căruia cei care fac afaceri cu statul – oare cine or fi ăştia? – să plătească TVA numai depă ce au încasat banii. Pentru restul, nişte fraieri, nu se schimbă nimic, plătesc TVA la stat chiar dacă poate nu încasează niciodată. E, noroc că preşedintele se simte bine, nu putem da vina pe nenorocirile din ţară pe vreo boală.

Publicitate

~ de arte pe martie 1, 2010.

Un răspuns to “Oameni şi voturi”

  1. „restul, nişte fraieri, nu se schimbă nimic, plătesc TVA la stat chiar dacă poate nu încasează niciodată” – Normal ca restul sunt niste fraieri.
    Despre Diaconescu am scris care este parerea mea si nu mai vreau sa ma repet.
    O zi buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: