Curat neconstituţional… şi ce?

Nu mai contează nimic în ţara noastră. Numai voinţa primului dintre căpitani. Orice argument împotriva oricărei idei, oricât de idioate, a puterii, este categorisită ca o dovadă clară de comunism, mineriadism şi mogulism. Ce mă interesează este că acum 5 ani marinarul juca totul pe o singură carte: Constituţia, dacă e să mă iau după panourile uriaşe de pe care ne zâmbea chipeşul candidat. Azi lucrurile s-au schimbat un pic: merge pe o singură carte, Constituţia, dar este o ediţie interpretată manelistic, fără număr, adnotată şi comentată de băsel.

De altfel, fotomodela… fostă, actuala preşedintă a Camerei Deputaţilor ne explica, dând dovadă de un spirit foarte ascuţit, cum Regulamentul Camerelor poate fi interpretat oricum, sub formula „ştim bine”. Cu alte cuvinte contează cine interpretează, nu ce scrie în legi, regulamente, sau chiar Constituţie. Aşadar, e numai un efort de voinţă schimbarea lui Geoană de la şefia Senatului.

Ar fi un mic detaliu: se încercase acelaşi lucru cu fotomodela de la Cameră, când se formase coaliţia antipedelei, şi Curtea Constituţională a spus că nu e bine. Sunt sigur însă că moşuleţii, care au respins furtul evident de la prezidenţiale, vor găsi argumente clare şi legale cum că la Cameră e diferit de Senat, deci e bine să plece Geoană. Normal, el nu e pedeleu şi nu e fotomodelă, iată cel puţin două motive pentru care e cu totul altă situaţie. Şi se mai pot găsi: înalţimea, greutatea, numărul de la pantofi… orice poate fi folosit împotriva lui Geoană.

Ei, şi dacă tot am ajuns la concluzia că orice se poate vota şi legifera, se pot schimba multe. Se poate introduce pe ordinea de zi o lege conform căreia Băsescu are întotdeauna dreptate, alta că prin Băsescu glăsuieşte Tatăl însuşi. Apoi să treacă mai departe: lege pentru Băsescu n-a măritat flota, alta că n-a făcut trafic de influenţă la Luxten, pentru fi-sa, pe urmă că e în regulă casa din Mihăileanu, alta că Udrea nu e gagică-sa şi aşa mai departe. După ce termină toate ideile de preamărire, o să dea şi legea: „Să trăiască toţi bine”, şi care n-o respectă, intră la puşcărie pentru trădare.

Vă rog frumos, stimaţi cititori, nu uitaţi că democraţia nu înseamnă dictatura majorităţii. Înseamă că majoritatea decide asupra unor detalii ale statului de drept, dar nu asupra mecanismului însuşi. Nu putem avea nicio lege sau niciun referendum pe tema adoptării dictaturii, după cum nu putem adopta o lege prin care toţi să levităm. Sunt sigur că mulţi cetăţeni ar fi votat pentru renunţarea la Parlament de tot, nu numai la o cameră. Dar asta nu înseamnă că e ceva care poate fi discutat şi votat. Altfel putem veni cu o iniţiativă să nu mai plătim impozite deloc. E cineva care nu doreşte? Hai să ne mai gândim un pic, nu v-aţi săturat de manipulare?

Publicitate

~ de arte pe martie 12, 2010.

3 răspunsuri to “Curat neconstituţional… şi ce?”

  1. O, ba da… Din pacate insa, alti 5 milioane de oameni nu s-au saturat…

  2. Nu cred ca au mai ramas 5 milioane.
    S-au mai trezit cativa din aia care au ramas fara serviciu.

  3. De ce nu am putut da click in prima pagina pe primul titlu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: