Acționarii Fondului Proprietatea

Am fost ieri la Adunarea Generală a Acționarilor la Fondul Proprietatea, ținută la un luxos hotel din centrul capitalei. Din punct de vedere tehnic o organizare foarte bună, s-a votat cu cartele – prima mea experiență de acest fel. Încă îmi mai amintesc o AGA la Biofarm acum 3 sau 4 ani, când am stat la sediul companiei într-o sală cu băncuțe și ne-au dat la fiecare cap de băncuță o farfurie cu fursecuri.

Dacă organizarea tehnică a fost ireproșabilă, și restul spectacolului a fost desăvârșit. S-au ținut discursuri, s-a aplaudat, s-a huiduit – totul din partea acționarilor. Cei de la Templeton au punctat niște răspunsuri scurte și au asigurat înregistrarea integrală a întregului circ. Cel mai mult mi-a plăcut un stimabil pensionar de la Timișoara care a cerut să iasă din sală reprezentanții Ministerului, și să ne lase în pace să administrăm noi acționarii cum dorim, să nu se mai amestece ei, că și așa au dus țara de râpă.

A fost și un moment penibil în care duduia Monica Maurer, propusă spre revocare de Minister din Consiliul Reprezentanților, a spus că nu e legal și l-a pus pe avocatul ei să recite niște legi, articole și paragrafe ca să dea bine. Am urlat și eu că nu mă interesează, dar nu s-a auzit. Apoi, în replică, jurista Templeton a zis și ea niște paragrafe din niște legi și a rămas așa. Degeaba am urlat eu că nu suntem în instanță.

Lumea nu-și mai amintește de mini-scandalul cu Monica Maurer, care era pusă în multe Consilii de Administrație că taică-su era pretenar cu Videanu, și presa se întreba cum duduia de 31 de ani care n-a muncit o zi în viața ei avea o avere impresionantă. A câștigat la 6 din 49 pile, cunoștiințe, relații, ca să-l parafrazez pe Badea. Bine, în locul ei, Ministerul a propus și votat pe 2 băieți tot de 31 de ani, care păreau la fel de capabili, fiind consilieri personali ai ministrului.

Cel mai tare însă m-a amuzat CV-ul unui dintre candidați, care s-a autopropus pentru Consiliu. La 35 de ani terminase Facultatea de Management Agro-Turistic de la Biotera, după un curs recent de legumicultură și altul de operare calculator. Ca experiență profesională, vastă de altfel, a trecut mai multe poziții cheie în cadrul unor benzinării: casier, gestionar tură și vânzător. Subliniem și permisul de conducere categoriile B,C,D și E. Până la urmă, dacă țara poate fi condusă ca un vapor, de ce nu s-ar putea conduce Proprietatea ca un tir?

Publicitate

~ de arte pe aprilie 28, 2011.

2 răspunsuri to “Acționarii Fondului Proprietatea”

  1. Ce candidat ar putea fi mai bun ca membru in Consiliu decat unul cu experienta de gestionar?:)) Nu ies actiunile la numaratoare, pac cu biciul… Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe mare nu ai prioritate de dreapta:P

  2. Și totuși marinarul a fost ales de aproximativ 5.000.000 de oameni. Pardon, reales.
    Rămân la convingerea că educația e sigurul lucru care poate salva o țară. Din păcate noi ăștia care dispunem de așa ceva suntem prea puțini. Și chiar dacă cineva s-ar hotărî să înceapă de acum, ar dura minim 20 de ani până când am vedea primele semne. 🙂
    Deci, noi să fim sănătoși!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: