Una bună, una rea (ep. 2)

S-au întâmplat foarte multe lucruri zilele acestea, în care eu nu prea am avut timp de scris. Așadar, ca să ne ocupăm de toate, reluăm ideea de a echilibra știrile bune cu cele proaste. Vestea cea mai bună este că a trecut un an de la anunțarea măsurilor de teribilă austeritate, iar România a început să funcționeze cum trebuie: mii de oameni își găsesc zilnic un nou loc de muncă, salariile sunt în creștere, sute de firme se deschid zilnic, iar PIB-ul a crescut cu 10%.

Fără doar și poate, vestea cea mai proastă este că oamenii sunt inconștienți și nu-și dau seama de toate beneficiile pe care căpitanul și mini-ordonanța sa le-au adus. Nu văd cum s-a redus furtul de la stat, evaziunea și cum au crescut prestațiile statului. Peste 80% dintre români cred că mergem într-o direcție greșită. Nebuni, ce poți să spui? Să trăiești mai bine, să te uiți la Antena 3 și să crezi că de fapt e rău…

O veste foarte bună este că Obama l-a chilărit pe Osama. Lumea a scăpat de cel mai mare terorist, a devenit un loc mult mai sigur. Chiar dacă cei care omoară oameni cu bombe s-au împuținat, rămân cei care își omoară semenii prin înfometare, medicamente scumpe, epidemii bizare și războaie „juste”, totul în goana după resurse și putere geopolitică. Oricum, războiul de miliarde de dolari pentru pace, continuă.

Strâns legat de acest lucru, o altă veste foarte importantă este că mânerul scutului european antirachetă va fi comuna olteană Deveselu. Vestea proastă este că la cei 400 mil. dolari pentru rachete și betoane, americanii trebuie să bage și câteva milioane în rețeau de apă, gaze, electricitate, nici una dintre aceste nefiind prezentă acolo. Poate și o autostradă ar fi bună… deși la noi costă clar mai mult decât rachetele.

Vestea bună e că la PDL fiecare se exprimă democratic, de exemplu candidatul Paleologu ne-a prezentat noua siglă pe care o propune pentru partid, cu un porumbel și o porumbiță, care să simbolizeze pacea. Vestea proastă este ceilalți nu vor să îl aleagă pe Paleologu, de frică ca pacea sa nu devină una eternă. Vestea bună este echidistanța lui Băsescu: pe cât de mult îl susține pe Cioculeț, la fel de mult îi pune bețe în roate lui Tăuraș. Vestea proastă e că, din nou, nimeni n-a înțeles echilibrul său.

Vestea bună este că, după închiderea spitalelor nasoale, au rămas doar cele bune, Elias de exemplu. Vestea rea este că nici acolo lucrurile nu sunt așa roz. De exemplu, la Elias se oprește de 2-3 pe săptămână curentul electric pentru că se lucrează… nimeni nu știe la ce. Uneori se anunță, alteori nu. Bunica face radioterapie acolo și o dată a fost prinsă de „pană” în camera aparatulului, alte dăți a fost blocată la subsol, pentru că liftul nu mergea… Laser, frate!!!

~ de arte pe mai 6, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: